10 EKİM KATLİAMI PROTESTOSUNA AÇILAN DAVADA İZMİR ESKİ ŞUBE BAŞKANIMIZ RAMİS SAĞLAM BERAAT ETTİ!

242

10 Ekim Ankara katlimı sonrasında yapılan eylemlere katıldığı ve katliama dönük eleştirilerini sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaret davası açılan İzmir Eski Şube Başkanımız Ramis Sağlam’ın duruşması 27. 06. 2016 Pazartesi günü Bayraklı Adliyesi’nde görülmüştür.
Dava öncesinde aralarında KESK MYK üyeleri Hasan Toprak ve İlhan Yiğit, Genel Başkanımız Fikret Aslan, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman, Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal, Tüm Bel-Sen MYK üyesi Satı Burunucu çalı, BTS MYK üyeleri İshak Kocabıyık ve Bülent Çuhadar, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, İzmir Şube Yönetici ve üyelerimizin katılımıyla adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın okuduğu basın açıklamasının ardından, KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan birer konuşma yapmışlardır.
Açıklamanın ardından duruşma salonuna geçilmiş olup, avukat savunmasından sonra Eski Şube Başkanımız Ramis Sağlam hakkında açılan davada beraat etmiştir.
Karar sonrası yine adliye önünde biraraya gelinmiş, avukatların açıklamaları ve Ramis Sağlam’ın konuşmasıyla etkinlik sona ermiştir.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın okuduğu açıklama için