YÜZBİNLER 1 MAYIS ALANLARINDAYDI!

245



Tüm dünya işçilerinin birlik, mücadele ve dayanışma günü 1 Mayıs, başta İstanbul olmak üzere tüm yurtta yüzbinlerin buluşmasıyla 1 Mayıs Meydanlarında kutlandı.
Eşitlik-özgürlük-barış-adalet-laiklik talep edenlerin, doğanın talanına karşı çıkanların, barış ve özgürlük isteyen bilim ve sanat insanlarının, savaşsız-sömürüsüz bir dünya isteyen tüm kesimlerin taleplerinin buluşma noktası olan 1 Mayıs Meydanlarında yüzbinler bir araya gelerek geleceğimizi örgütlüyoruz dedi.
İstanbul’da 1 Mayıs, Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlandı. Kortej halinde alana gelen Konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB, TTB, emek ve demokrasi güçleri ile siyasi partilerin bulunduğu meydanda 1 mayıs programı 1 Mayıs Marşı ile Enternasyonel Marşı’nı okumasıyla başladı.
Konfederasyonumuz, DİSK, TMMOB, TTB Genel Başkan/Merkez Komite üyelerinin konuşmalarında, ortak mücadele vurgusu yapıldı. “Sömürüye, Yoksulluğa, Faşizme Karşı Emek, Barış, Eşitlik ve özgürlük İçin 1 Mayıs alanlarına diyenler,
farklılıklarıyla kardeşçe bir arada yaşamak isteyenler, eşit, özgür, adil ve demokratik bir gelecek hedefleyenler
pankartlarımızla sloganlarımızla omuz omuza yan yana bir kez daha birleşik mücadele için burada” denildi. Karanlığa, faşizme ve korku siyasetine asla teslim olunmayacağının belirtildiği konuşmalarda 1977 Taksim ve en son 10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Barış karanfillerimizin şahsında tüm barış, emek ve demokrasi şehitlerimizin için mücadele bayrağını yere düşürmeme sözü verildi.
Konuşmaların ardından konserle devam eden 1 Mayıs buluşması halaylarla son buldu.