GÜVEN TÜRKAY YALNIZ DEĞİLDİR!

262

10 Ekim katliamı hakkında yaptığı facebook paylaşımı nedeniyle TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından işten atılan Antalya Şube Yönetim Kurulu üyemiz Güven Türkay için 14 Nisan 2016 Perşembe günü Antalya Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirilmiştir.
Basın açıklamasına, KESK MYK üyesi İlhan Yiğit, Genel Başkanımız Fikret Aslan, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ahmet Acar, Ankara 2 No’lu Şube Başkanımız Mevlüt çakmak, İstanbul 3 No’lu Şube Başkanımız Salih Aksoy, İstanbul 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyemiz Turgut Bilir, Zonguldak Şube Yönetim Kurulu üyemiz ünver Yavuz, Kültür Sanat Sen Genel Sekreteri ve Antalya Şubemiz ile üyelerimiz katılım sağlamışlardır.
“Güven Türkay yalnız değildir, Güven Türkay işe geri alınsın, baskılar cezalar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı açıklamada KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Antalya Şube Başkanımız Mustafa Ayar ve İlhan Yiğit konuşma gerçekleştirmişlerdir.
Şube Başkanımız Mustafa Ayar yaptığı konuşmada, Güven Türkay’ın sözlü talimatla hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını iddia ederek, TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi öncel’le defalarca görüştüklerini belirterek, “hem kendim hem genel merkez yöneticilerimiz hem de şube yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Abdi öncel’i ziyaret ettik. Her seferinde bize birilerinin Güven Türkay’ın işten atılmasını ısrarla istediğini ifade etti. Şimdi buradan kendisine sesleniyorum size ısrarla Güven Türkay’ı işten atın diyen malum şahıs kim? ülkemizin en önemli istatistik bilgilerini yapan kurumunuz bu bilgileri paylaşırken de sözlü talimatlar almakta mıdır? “dedi.


218px; Genel Başkanımız Fikret Aslan yaptığı açıklamada “ülkemizde yaşanan katliamları engellemeyen/engelleyemeyenler işi gücü bırakmış, insanların sosyal medya hesapları üzerinden suç/suçlu aranmakta, binlerce yurttaşımız Cumhurbaşkanı’na hakaret davaları ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Son olarak Antalya Şube Yönetim Kurulu üyemiz Güven Türkay’ın sosyal medya üzerinden 10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek işine son verilmiştir. TÜİK’te güvencesiz, kuralsız ve kölece çalışma koşullarında, iş güvencesi ve insanca bir yaşam mücadelesinde özverili çalışmaları ve mücadeleciliği öne çıkan yöneticimizin işten atılma gerekçesinin sosyal medya paylaşımı değil, TÜİK yöneticilerinin bu alandaki mücadelemizden duyduğu rahatsızlık olduğu açıktır. 10 Ekim veya diğer katliamların önlenmesi mümkünken, bu konuda gereğini yapmayanlar bu katliamların failidirler. Biz de Güven Türkay’ın dediği gibi arkadaşlarımızı, yurttaşlarımızı katledilmesinde zaafı bulunan devletin memuru olmaktan hicap duyuyoruz. AKP’yi, Cumhurbaşkanı’nı eleştirmek suç ise biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. Gerek AKP’ye gerekse de TÜİK yöneticilerine mücadelemizi yükselterek daha fazla rahatsızlık vereceğimizi buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi.
(Açıklamanın tamamı için