ANTALYA ŞUBE YÖNETİM KURULU ÜYEMİZ GÜVEN TÜRKAY GÖREVE BAŞLATILMALIDIR!

238


192px; TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğünde 4/C’li olarak çalışan Antalya Şube Yönetim Kurulu üyemiz Güven Türkay, Başbakanlık Genelgesine dayandırılarak işten çıkarılmıştır.
Yönetim Kurulu üyemiz Güven Türkay’a, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı nedeniyle sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla ilgili olarak hakkında idari soruşturma açılmış ve yürütülen soruşturma sonucunda işine son verilmiştir.
Güven Türkay 4/C’li olduğu için iş güvencesi olmamasının kurbanı olmuştur. AKP’nin kamu emekçilerinin iş güvencesini neden ortadan kaldırmak istediği daha iyi anlaşılmıştır.
TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma ve işten atma tamamen hukuksuzdur. Antalya Bölge Müdürlüğü sözlü talimatla işlem başlatmıştır. Bu talimat Güven Türkay’ın yürüttüğü sendikal faaliyetten duyulan rahatsızlıktan dolayı verilmiş, facebook paylaşımı işin kılıfı olmuştur. Güven Türkay’ın 4/C’li çalışanların iş güvencesine karşı yürüttüğü mücadele ve Antalya Şubemizin Antalya Bölge Müdürlüğü içinde yürüttüğü çalışmalar, TÜİK Genel Müdürlüğü’nü rahatsız etmiştir. Bütün bunlar sonucu Güven Türkay haksız ve hukuksuz şekilde işinden edilmiştir.
Güven Türkay’a yönelik bu hukuksuz uygulamayı kınıyor, her türlü hukuksal mücadelemizin süreceğini ve üyelerimize yönelik baskı ve yıldırma politikalarına karşı mücadele ve dayanışmadan öden vermeyeceğimizin bir kez daha bilinmesini istiyoruz.