SEVGİ PEKTAŞ DAVASINDA VERİLEN KARAR KADIN MÜCADELEMİZİN SONUCUDUR

261

28 Haziran 2015 tarihinde boşandığı eşi tarafından katledilen, Besni Malmüdürlüğü çalışanlarından üyemiz Sevgi Pektaş’ın karar duruşması 31 Mart 2016 tarihinde Adıyaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşma öncesi, Adıyaman Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilmiş olup, açıklamaya KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çağ, Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Elif Çuhadar, Sendikamız Avukatı Duygu Demirel, Adıyaman İl Temsilcimiz Şahin Memet Binicier ve üyelerimiz katılım sağlamışlardır.
Müdahil olduğumuz dava sürecini başından itibaren takip ederek, ülkemizde artarak devam eden kadın cinayetlerinden sorumlu olan erkek egemen zihniyeti teşir etmek, kadınların davayı sahiplenmesi için BES ve KESK olarak duruşmalara katılıp, basın açıklamaları ve toplantıları ile dava süreci bir bütünlüklü yürüttüğümüz mücadelemiz sonucu katile hiçbir indirim uygulanmadan, kasten öldürmeden müebbet hapis cezası verilmiştir.
Karar sonucu bizim için olumlu olmakla birlikte yeterli değildir, planlayarak ve kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet verilmesi talebimiz Yargıtay’a taşınacaktır.
Açıklamanın tamamı için