İŞKUR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİMİZ KONFERANS DÜZENLEDİ. . .

283


361px; 260px; Ankara 1 No’lu Şubemize bağlı İŞKUR Genel Müdürlüğü İşyeri Temsilciliğimiz tarafından İŞKUR Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda “Kamu Personel Rejiminde Dönüşüm” konulu konferans gerçekleştirilmiş olup, konferansa konuşmacı olarak Dr. Erkan Aydoğanoğlu katılmıştır.
Açılış konuşmasını Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız İsmet Meydan’ın gerçekleştirdiği konferansa İŞKUR Genel Müdürlüğü ve Ankara İl Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinden katılım sağlanmıştır.
Konferans kapsamında 24 Ocak 1980 kararları ile başlatılan “yeniden yapılanma” sürecinde kamu emekçilerinin kayıpları üzerine değerlendirmeler yapılmış, tarihsel gelişim içerisinde “kamu emekçilerine reel kayıplar yaşatıldığı”, “kamu hizmetlerinin özelleştirilerek yurttaşların müşterileştirildiği”, “vergi gelirleri içerisinde dolaylı vergi paylarının sürekli arttığı” ve “OECD ortalamalarında Türkiye emekçilerinin koşullarının kötüleştiği” verilere dayanılarak tartışılmıştır.
Gelecek dönemlerde de emekçilere dönük muhtemel hak kayıplarının engellenebilmesi için önerilerin sunulduğu konferans, katılımcıların soru-cevap bölümü ile sonlandırılmıştır.