BURSA ŞUBEMİZ, VERGİ DAİRESİ ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI KAMUOYUYLA PAYLAŞTI’

291

Bursa Şubemiz, 12. 01. 2016 Salı günü Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, Bura yerelinde ve Vergi Dairesi Başkanlığı’nda çalışanların yaşadığı nöbet, bina, yemek, temizlik vb. sorunlara dikkat çekerek, sendikamızın taleplerini kamuoyuyla paylaşmıştır.



Şube Başkanımız Süleyman Ayyılmaz yaptığı açıklamada:
“Son zamanlarda Bursa yerelinde de Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları olarak gerek fiziki koşullar gerekse de iş yükü ve angarya açısından ciddi sorunlarla karşı karşıyayız.

Fomara hizmet binamız hakkında “depremde riskli” olduğuna dair rapor bulunmasına ve sendikamızca defalarca konuya ilişkin taleplerimizin iletilmesine rağmen 2008 yılından bu güne halen somut adım atılıp gereği yapılamamıştır. Kamu hizmeti vermeye elverişli ve güvenli binalarda istihdam çalışanlar için hak idare için görevdir. Ayrıca hizmet binalarının şehir merkezlerinin dışına taşınmasının gerek çalışanlar gerekse vatandaşlar açısından farklı sorunlar ortaya koyacağı açık olup Başkanlıkça çalışanların da söz ve karar sahibi olacağı bir yaklaşımla bir an önce bu sorun çözülmelidir.
Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeterli sayıda koruma görevlisi bulunmadığı gerekçesiyle yaklaşık beş aydır Nilüfer Ek Hizmet Binasında öğle arası ve son bir aydır Fomara Hizmet Binasında tam gün ve öğle arası olmak üzere personele “danışma” adı altında güvenlik nöbeti tutturulmaktadır. Halka açık olarak hizmet gören bir kamu binasının güvenlik gibi son derece önemli bir konuda böylesine bir zaaf içinde bulunması ve bu açığın konuya ilişkin hiçbir donanımı, eğitimi olmayan, daha da önemlisi görev tanımında bile bulunmayan personelle kapatılmaya çalışılması kabullenilemez. Vergi Dairesi Müdürlükleri zaten yaklaşık %40 eksik personelle işleri yürütürken, maliye emekçileri ağır iş yükü altında hizmet üretirken yeni işler tarif ederek sınırlı sayıdaki personelin üzerine yeni yükler bindirilmesi sorunu çözmek bir yana katlayacaktır. Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı telafisi güç sonuçlara neden olmadan bir an önce kadrolu güvenlik personeli istihdamını sağlamalı ve bu uygulamayı sonlandırmalıdır.
Defalarca dile getirmemize rağmen Birimlerimize bağlı işyerlerinde ücret karşılığı verilen yemek görüntü ve kalite açısından hala standartların altında bulunmakta, ayrıca Fomara Hizmet Binası çay ocağı ihale yapılamadığı gerekçesiyle yaklaşık iki aydır kapalı tutulmaktadır. Yine sendikamızın tüm itirazlarına karşın uygulanan kamuda taşeronlaşmanın sonucu olarak temizlik işleri ihalesinin gecikmesi ile bir haftadır binaların temizlik bakımı yapılamamaktadır. En temel ihtiyaçlarının karşılanmaması büro emekçilerinde huzursuzluğa ve gerginliğe neden olmaktadır.

Görev tanımından yoksun çalışma hayatı, pilot uygulamalar ve istihdam belirsizliğinin maliye emekçilerinin çalışma motivasyonunu düşürdüğü, bakanlık ve başkanlık içinde yaşanan tartışmaların iş barışını bozduğu gerçeği ortada iken, maliye emekçilerinin talepleri karşılanmadığı sürece hedeflenen hiçbir projenin başarılı olma şansı bulunmamaktadır. ” ifadelerini kullandı.
Açıklamada, her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine, itibarsızlaştırmalara, rotasyon dayatmalarına, bir bütün tasfiye politikalarına, gelir-gider, uzman olan olmayan, eski-yeni, merkez-taşra gibi ayrıştırıcı politikalara son verilmesi talep edilmiştir.