İSTANBUL 3 NOLU ŞUBEMİZ: İŞKUR EMEKÇİLERİNİN GÜVENLİĞİ İÇİN, İŞKUR İL MÜDÜRÜNÜ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!

265

İŞKUR Kadıköy Hizmet Merkezi’nin personel taşımacılığını yapan firmaya ait 34 CED 84 plakalı aracın şoförü ile, Kurum çalışanı Fecri Girgin arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüş, yaşanan kavga sonucunda, araç şoförü Fecri Girgin’i bıçakla yaralayarak darp etmiştir.
Konu ile ilgili İstanbul 3 Nolu Şubemiz 20. 11. 2015 tarihinde Hizmet Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirerek tepkilerini kamuoyuyla paylaşmışlardır.
Hizmet Merkezi çalışanlarından Saray Demirtaş’ın okuduğu açıklama aşağıdadır:



BASINA VE KAMUOYUNAİŞKUR emekçileri olarak; ülkemizin kanayan yarası haline gelen işsizlik sorunu konusunda işsizlere kamu hizmeti veren, iş ve işçi bulmaya aracılık hizmeti sunan, işsizliği azaltma yönünde programlar hazırlayan, işini kaybedenlere, geçici bir süre gelir desteği sağlama gibi verdiği kamu hizmetinde sosyal yönü öne çıkan bir kurumda görev yapmaktayız.
Hizmet verdiğimiz toplumsal kesimler içerisinde hükümlü ve engelli yurttaşlarımızın da öne çıkıyor olması verdiğimiz kamu hizmetinin hassasiyetini ortaya koymaktadır. Kamu emekçilerinin güvenlik sorunu her geçen artmakta, gazetelerin 3. Sayfalarında şiddete uğrayan, sağlık emekçileri, eğitim emekçileri vb. haberlere sık sık rastlanmaktadır. Burada siyasi iktidarın kamu emekçilerini itibarsızlaştıran açıklamaları ile kamu hizmetlerinde ortaya çıkan aksaklıklarda kamu emekçileri ile yurttaşlarımızı karşı karşıya getiren anlayışın payı büyüktür.
AKP iktidarı süresince güvenlik kamu emekçilerini denetlemeye indirgenmiş, bunun araçları olarak da kamera ve turnike sistemi gibi uygulamalar öne çıkarılmıştır.
17 Kasım 2015 tarihinde yaşadığımız elim olay güvenlik sorununun boyutlarının ne kadar geniş olduğunu da ortaya koymaktadır. Mesai bitimi kurumumuzun personel taşımacılığını yapan firmaya ait 34 CED 84 plakalı aracın şoförü ile, müdürlüğümüz çalışanı, Fecri Girgin arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüşmüştür. Yaşanan kavga sonucunda, araç şoförü arkadaşımızı bıçakla yaralamak suretiyle darp etmiştir.
Kurum personeli arkadaşlarımızın; servis ve servis şoförlerine bakış açılarının değiştiği, servisi kullanan özellikle bayan arkadaşlarımızın tedirgin oldukları, bu elim olayın tüm personelimiz üzerinde olumsuz etki yarattığı açıkça görülmektedir. Bunun içindir ki Kurumumuz personellerinin canını emanet edecekleri ve kendilerini evlerine kadar bırakacak olan servis şoförlerinin seçiminde sabıka kaydı ve psikanaliz durumlarının kontrol edilerek göreve başlatılması büyük önem taşımaktadır.
Konunun yetkili makamlarca araştırılması, hukuken yaralı arkadaşımıza destek olunması (avukat görevlendirilmesi, vb. ), hem kendisinin hem de diğer personel arkadaşlarımızın servisçi terörüne karşı sahipsiz bırakılmaması konusunda başta İl Müdürü olmak üzere yetkilileri göreve çağırıyoruz.