KOCAELİ ŞUBEMİZ: İŞKUR’DA KEYFİ SÜRGÜNLER DURDURULSUN!

270

Kocaeli Şubemiz, 26 Ekim 2015 Pazartesi günü şube binasında düzenlediği basın toplantısında, İŞKUR İl Müdürlüğ’nde yaşanan keyfi sürgünlere dikkat çekti. Şube Yöneticilerimiz ve sendika üyelerimizin de katıldığı basın toplantısında, kamu kuruluşlarında çalışanlara keyfi sürgünler yapıldığına dikkat çekilerek, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz yaptığı uygulamalar sebebiyle eleştirildi.


Açıklamayı yapan Şube Başkanımız Gülüzar Ateş; “İŞKUR personelinin mobing nedeniyle 13 Yıllık AKP iktidarı süresince kamu çalışanları ciddi bir yoksullaştırmanın, baskının, kadrolaşmanın ayrımcı ücret politikalarının, çalışma hayatını kabusa çeviren mobingin ve keyfi sürgünlerin kıskacı altında ezilmiştir. Bütün bu olumsuz gelişmelerden payını alan kurumlardan bir tanesi de İŞKUR’ dur.

İŞKUR’da tayin, atama ve terfilere ilişkin çalışanlar arasında adalet duygusunu zedeleyen, kurumsal aidiyeti yok eden ayırımcı, kayırmacı uygulamalar, keyfi sürgünler ve çalışanlara uygulanan mobing ve baskılar artık sabrımızı zorlamaktadır. İŞKUR AKP’nin arpalığına dönüştürülmüştür. Hak etmediği halde onlarca idari kadro hülle yoluyla başka kurumlardan yandaş kadrolarla doldurulmuştur. Tüm ülkede yaşanan bu kadrolaşmanın bir ayağı da ilimizde yaşanmıştır. İŞKUR İl Müdürü olarak atanan Ulvi Yılmaz’ da SGK İl Müdürlüğü’nde memur olarak çalışırken Memur-Sen’in şube başkanlığını yapmış, daha sonra şef kadrosunda olmadığı halde çeşitli yöntemler kullanılarak SGK İl Müdür Yardımcılığı görevine atanmış, sonra da İŞKUR İl Müdürlüğü görevine getirilmiştir.

Kocaeli iş kurumundaki bu sürgün görevlendirmeler derhal durdurulmalıdır. Görevini kötüye kullanan il müdürü Ulvi Yılmaz derhal görevden alınmalıdır. BES olarak kamuda her türlü ayrımcılığın ortadan kalkması, çalışma alanının demokratikleşmesi, çalışanların eşit ve adil şartlara tabii tutulması için kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz”
ifadelerini kullandı.