BAKİ GÜL: ANKARA’DAKİ KATLİAMIN EMRİNİ ERDOĞAN VERDİ (12. 10. 2015)

237

Hiç lafı dolandırmanın gereği yok. özellikle AKP’liler boşuna timsah gözyaşı dökmesin. Ankara’daki kitle kıyımının emrini, talimatını Tayyip Erdoğan sarayında verdi.
İşte belgesi: Tayyip Erdoğan 28 Temmuz 2015’te çin ve Endonezya gezisi öncesinde Ankara’da Esenboğa Havaalanı’nda aynen şu sözleri söylememiş miydi: Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır. “
Peki Erdoğan’a gore hesap sorulacak sözde siyasetçiler, sivil toplum örgütleri ve sözde aydınlar kim? Ankara’da yaşamını yitirenlerin sicillerine bakınız hepsi Tayyip Erdoğan ve çetesinin hedefindeki isimlerdir. E o siyasiler kim HDP, DBP, EMEP, ESP vb. partiler… Erdoğan’ın hedefindeki sivil toplum kuruluşları hangileri: İHD, Barış Anneleri, DİSK, KESK, TMMOB vb… Erdoğan’ın hedefindeki aydınlar kimler: Onlar da Tayyip Erdoğan’ı ve AKP’yi eleştirenler. E zaten Erdoğan ve şürekası onlara karşı dava açıyor, hedef gösteriyor…
Peki Ankara’da yaşamını yitirenler kimler: HDP, EMEP, ESP, Barış Anneleri, Eğitim-Sen, KESK’li, DİSK’li işçiler… Dolayısıyla o insanları hedef gösteren ve katledilmelerini sağlayan da Tayyip Erdoğan’dır.
Bu katliamın siyasal, toplumsal zeminini Tayyip Erdoğan yaratmıştır. Erdoğan hedef göstermiştir bu insanları. Bunların bertaraf edilmesini özellikle istemiştir. Artık taşeron mu, kiralık katil mi, MİT’den itten mi seçmiş katillerini, bunun pek önemi yok. Ama aynen Suruç’ta, Amed’de, Cizre’de, Silopi’de, Farqîn’de olduğu gibi ölen bütün insanların sorumlusu Tayyip Erdoğan’dır. Onun partisi AKP ve medyasıdır.
Ahmet Davutoğlu ve AKP medyası ise “barışa, huzura kast edildiğini” iddia ediyormuş. İnsan bu kadar adi ve ahlaksız olur. Siz Ankara’dan binlerce kilometre uzaklıktaki dağların kuytuluklarında kim varsa, hangi hedefler varsa Ankara’da görüyor ve binlerce bomba yağdırıyorsunuz da Ankara’da yüzlerce insanı katledecek bombaları yerleştirenleri görmeyeceksiniz öyle mi!. .
Siz gidin Ankara’nın neresinde olursanız olun ve elinizde bir poşet olsun, sağa sola bakın hemen onlarca polis üzerinize çullanacaktır. Hele Ankara Garı’nın içinde, yakınında olun anında size kimlik sormaya hatta namlularını size doğrultacak onlarca polis çıkıp gelir. Peki durum böyleyken, Ankara’da emek örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin mitingi öncesi Ankara Garı’nın önünde polis olmayışı, kamera kayıtlarının olmayışı, polisin hiç kimseyi kontrol etmeyişi normal bir şey mi?
Tayyip Erdoğan ve ekibini şimdi telaş almış. “Milletimizi birbirine kırdıracaklar!” teranesi ile bu katliamdan kendisini mağdur gösterip, suçu da ölenlerin üzerine atmaya çalışıyor. Biz biliyoruz ki Tayyip Erdoğan ve çetesi özellikle medyası kendisine muhalif olan emek örgütlerini, sol ve demokrat yapılanmaları hepsini özel olarak “terörist” olarak tanımlamaktaydı. Oysa Tayyip Erdoğan ve çetesi şimdi dünyadaki en kanlı terörist örgüt ve çete devleti olma yolunda hızla yol almaktadır. İktidardan gidecek ve yargılanıp hesap verecek diye ödü kopuyor. Bu nedenle daha kanlı ve kaotik oyunların içine girerek kendisini sürdüreceğini sanıyor. Oysa durum Erdoğan ve çetesi için giderek kötüleşiyor. Geriye sayım başladı…
12. 10. 2015 – öZGüR GüNDEM