SANATÇILAR 10 EKİM’DE ANKARA’YA ÇAĞIRIYOR!

245


113px; Sanatçılar, bugün (8 Ekim Perşembe) saat 12:00’da Taksim Hill Otel’de 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya sanatçıların yanı sıra 10 Ekim Mitingi’nin çağrıcı kurumları adına Konfederasyonumuz Genel Sekreteri Hasan Toprak, DİSK Genel Sekreteri Arzu çerkezoğlu,
TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen ve TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz katıldı.

Sarayın saltanatına ve 35 günlük bebekten 70 yaşındaki insanımıza kadar yaşama hakkını ortadan kaldıran, kardeş kanı akıtan savaş politikalarına karşı Emek-Barış ve Demokrasi demek için 10 Ekim günü Ankara’da olacağız vurgusuyla Türkiye’nin aydınlık geleceğinin habercisi olan büyük bir buluşmanın gerçekleşeceğinin ifade edildiği basın toplantısında emek ve meslek örgütleri herkesi doğrunun egemen olacağı bir ülke özlemiyle 10 Ekim’deki bu sesi büyütmeye çağırdı.

Toplantıda yapılan çağrının ardından 10 Ekim mitingine dair görüşlerini paylaşan sanatçılar şu sözleri ifade ettiler:
Rutkay Aziz “Her zaman demokrasi ve özgürlük mücadelesinin içinde olduk, bugün de öyle olduk” dedi ve 1 Kasım seçimleri öncesi yapılacak bu mitingin önemine dikkat çekti.
İşçi sınıfı olmadan barışın olmayacağının altını çizen Bilgesu Erenus,
“Ben bunun için buradayım” dedi.
Tarık Akan yaptığı konuşmada “Biz sanatçılar her zaman DİSK’in yanında olduk” dedi ve “Emekçi arakdaşlarım hangi sendikaya olursa olsun 2 gün sonra Ankara’da büyük bir güçle DİSK ile olsun” dedi.
Barış olmadan üretim olmayacağına dikkat çeken Salih Kalyon ise “Barış için varız, iki gün sonra Ankara’da ‘Yaşasın Barış’diye bağıracağız” dedi.
Orhan Aydın ise 440 üyeli Sanatçılar Girişimi’nin 10 Ekim’de yapılacak mitinge açık destek verdiğini söyledi ve “Herşeye inat korku duvarını yenerek meydanlara çıkmalıyız” dedi.