BASINA VE BASIN EMEKÇİLERİNE YÖNELİK SALDIRILARI KINIYOR, PROTESTO EDIYORUZ!

251


24 Temmuz’dan bu yana iktidar uğruna topyekün bir saldırı politikası hayata geçirenler en ufak bir direnç noktası bırakmak istemiyorlar. AKP muhalifi tüm kesimlere yönelik hiçbir dönemde görülmediği kadar yoğunlukta ve kapsamda saldırılarla karşı karşıyayız. Saldırıların odaklarından biri de muhalif basın ve basın emekçileridir.
Sadece son bir haftada basına ve basın emekçilerine yönelik yapılan saldırılara bakıldığında bile planlı, organize ve kirli bir konsept ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz.
Dört gün önce Diyarbakır’da Dicle Haber Ajansı ve Azadiya Welat Gazetesi büroları özel timlerce en temel hukuk kuralları ayaklar altına alınarak basılmış, basın emekçileri gözaltına alınmış ve açıkça gözdağı verilmiştir. İki gün önce gazeteci Hasan Cemal hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dava açılmış ve ifade vermek zorunda bırakılmıştır. Dün akşam ise iktidar ve havuz medya kalemşörleri tarafından tehdit edilen gazeteci Ahmet Hakan dövülmüş, ölümle tehdit edilmiştir.
İktidarın ve Cumhurbaşkanının muhalif kesimleri tehdit ve hakaret etmedikleri, muhalif basını zan altında bırakmadıkları, aba altından sopa göstermedikleri bir gün yok gibidir.
Yaratılan bu zemin üzerinden örgütlü ya da durumdan vazife çıkaranların basın emekçilerine saldırmaları beklenen bir durumdur.
Korkumuz ve kaygımız bu saldırıların daha tehlikeli bir hal almasıdır. Ne yazık ki, AKP ve Cumhurbaşkanının iktidar düşkünü, tahammülsüz, otoriter politika ve yaklaşımlarına bakıldığında gidişatın buraya doğru olduğu görülmektedir.
Başta Ahmet Hakan olmak üzere, son dönemde saldırıya uğrayan, baskıya maruz kalan basın emekçilerine geçmiş olsun diyor, saldırıyı gerçekleştiren ve zemin hazırlayanları nefretle kınıyoruz…
Saldırıların nedenini biliyoruz ve diyoruz ki; SUSMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ, İTİAAT ETMEYECEĞİZ!
Basın ilke ve ahlakına sahip çıkan, özgür basın geleneğini esas alan, iktidar ve rant odaklarına teslim olmayan, barış, özgürlük, eşitlik, emek ve demokrasi mücadelesinden yana taraf olanlarla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.
YÜRÜTME KURULU