ALIKONULAN KAMU GÖREVLİLERİ SERBEST BIRAKILSIN!

248

HPG tarafından alıkonulan Gümrük Emekçilerinin serbest bırakması talebiyle İHD Genel Merkezi’nde KESK Eş Genel Başkanı Lami özgen, İHD Genel Başkanı öztürk Türkdoğan, Genel Başkanımız Fikret Aslan ve Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı’nın yeraldığı basın toplantısı düzenlenmiştir.
Açıklamadan önce konuşma yapan Genel Başkanımız Fikret Aslan, geçen hafta Hakkari ve Van ziyaretleri ile ilgili bilgi vermiş ve kamu emekçilerinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunmuştur.



İHD Genel Başkanı öztürk Türkdoğan’ın okuduğu açıklama aşağıdadır:
HPG militanlarının yol kesip denetim yapmaları sonucu çok sayıda kamu görevlisini alıkoyduklarını öğrenmiş bulunmaktayız. Hakkari çukurca sınır kapısı ile Van Esendere sınır kapılarında gümrüklerde çalışan 20 kamu görevlisi değişik tarihlerde alıkonulmuşlardır. Bu kişilerden 5’i KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyesidirler.
Bu kişiler silahlı çatışmalara katılmayan ve katılma ihtimali bulunmayan kişilerdir. İnsancıl hukuk bakımından da bu kişilerin alıkonulması doğru değildir. Ayrıca bu kişilerin vermiş olduğu kamu hizmeti göz önüne alındığında sınır kapılarındaki geçişler ve gümrük ticareti olumsuz etkilenmiştir. Bu kişilerin vermiş olduğu kamu hizmetinden doğrudan doğruya vatandaş yararlanmaktadır.
Bu kişiler dışında değişik tarihlerde alıkonulan asker ve polisler olduğu bilgisi de İHD’ye ulaşmış durumdadır.
1 Eylül Dünya Barış günü vesilesi Türkiye’nin iç barışa ihtiyacı olduğunu ve bunun için de acilen çatışmasızlık ortamına dönülmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz.
HPG’nin alıkonulan kamu görevlilerini en kısa sürede serbest bırakmasını, insan hakları savunucuları olarak bu kişileri HPG’den teslim alabileceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.
İNSAN HAKLARI DERNEĞİ KAMU EMEKçİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONUBüRO EMEKçİLERİ SENDİKASI
çukurca Sınır Kapısı’nda alıkonulan kişiler1.
Ayşe Şen
2. Bahadır Kılınç3.
Aslan Ahmet Marazlioğlu
4. Aydoğan Kadir Kavak5. Hasan Gökdelen6. Kemal Suha özer7. Ergun Tay8. Mehmet Armağan9. Metin Açar10. Adnan Kaya
Van Esendere Sınır Kapısı’nda alıkonulan kişiler1. Vahit Yılmaz2. Emre çelik3. Hacı Baki İcat4. Mehmet Temel5. Gökhan Güven6. ömer Faruk Koyuncu7. Ali Karaçınar8. Şevket Sargın9. İbrahim Berat Dursun10. Remzi Acar