MEHVEŞ EVİN: VATAN NASIL BÖLÜNÜR’ (06. 07. 2015)

210

Türkiye’miz,

‘e,

‘den

içinde.
Cihatçıların Türkiye yolunu kullanarak Suriye’ye giriş çıkış yaptığı haberleri bile yeterli.

Yanı sıra, “Ak Saray” da en çok merak edilen konulardan. Bin yüz elli odasının nasıl kullanıldığı, nasıl ve hangi bütçeyle böyle bir binanın yapıldığını, halkın tepkisinin ne olduğunu soran çok.

Anlayacağınız, herşeyin büyüğünün mübah olduğu, tüketimle özdeşleşen bir toplum için bile Ak Saray, mizah konusu.
NASIL VATANSEVER OLUNMAZ
Siyasiler ne kadar farkında bilmiyorum ancak, uzaktan görünen Türkiye hiç de demokratik, barışçıl, umut vadeden bir manzara arz etmiyor.

Vatanın bölünmesinden dem vurarak barış sürecinin üzerinde tepinenlerin, kendi çıkarları ve dünya görüşü üzerinden 80 milyonu yönetmeye kalkanların anlaması gereken şu:
Ateşkesi tehlikeye atarak, nefret söylemiyle toplumu kutuplaştırarak, kendi “din ve ahlak” normlarını dayatarak, halkın önemli bir bölümünün taleplerini, hatta oyunu hiçe sayarak, hukukun ayaklar altına alınmasına seyirci olarak ve deresini, dağını, ağacını, toprağını, sahilini, denizini paraya tahvil ederek vatansever olunmaz.
Aksine.

İçİN SEFERBERLİK
Benim gözümde
ülkeyi savaşa sürükleyen değil, savaşa karşı uyaran ve her daim “barış”
diyenler vatanseverdir.
Barış İçin Kadın
Girişimi, buna en güzel örneklerden biri.

Türkiye topraklarına barış ve huzurun gelmesi için yıllarca farklı oluşumlar içinde çalışan kadınlar, Taksim’de yaptıkları yürüyüş ve açıklamada, umutlarının azaldığını ancak barışa olan inançlarının her zamankinden daha güçlü olduğunu açıkladılar. Kadınlar, barış noktaları oluşturarak her tarafa yayılma çağrısı yaptı.
KADINLARIN BARIŞ çAĞRISI
Benim gözümde vatansever, “böyyük” projeler uğruna hukuksuz, kuralsız, yolsuz yatırımlar yapanlar değil; şehirlerini, ormanlarını, derelerini savunanlardır. Vatansever, çinli avına çıkan ırkçılar değil; sokak sokak, ağaç ağaç şehrini korumak için birleşen Kuzey Ormanları Savunması’dır.

KOS, İstanbul için seferberlik çağrısı yapıyor. Tüm İstanbullular,başta imza vererek bu kampanyaya destek olabilir. Kuzey Ormanları ya da şehrin herhangi bir noktasında bir ağacı, bez parçasıyla işaretleyerek ‘kardeş’ ilan edip sahip çıkmaya davet ediliyor.
Kendine “vatansever” diyen, İstanbul’un yok olup gitmesine izin vermez, veremez. öyleyse ‘nefesol. kuzeyormanlari.org’ sitesinde imza vererek başlayın.

06. 07. 2015 – MİLLİYET