MEHVEŞ EVİN: KARADENİZ’DE YOLUN SONU: YEŞİL YOL (22. 06. 2015)

256

Korkum o ki çocuklarımız, bilim kurgu filmlerinde suyun, temiz havanın ve sağlıklı gıdanın peşinde helak olan bir insanlık tasvirine her geçen gün yaklaşıyor.
üstelik Dünya’yı kurutup gelecek nesillerin yaşam şansını azaltanlar; uzaylılar, göktaşları, ölümcül virüsler veya yapay zekâ değil. İnsan!
Rant ve iktidar uğruna kendi çocuğunun rızkını dahi gözden çıkarmak nasıl bir gözü dönmüşlüktür?
Korkunç, fantastik diye seyrettiğimiz filmlerde, dizilerde cereyan eden kötülüklere hiç şaşırmamalı. İnsan evladı, cehennemi her gün kendi eliyle bu gezegende prova ediyor.
Akıl, mantık, estetik ve bilimden uzak, sadece kendi çıkarını ve yakın çevresini kollayan bu zihniyetin farklı versiyonlarıyla her an mücadele etmek durumundayız.
‘den

‘nn biyolojik çeşitlilik bakımından en değerli ve acilen korunması gereken 100 orman içerisinde yer alan Fırtına Vadisi olmak üzere, bölgenin ekosistemi geri dönülmez biçimde bozulacak.

2- “Maksat, ulaşımı kolaylaştırmak, turizmi canlandırmak” dense de işin içyüzünde, madencilik faaliyetlerinin rahatça hayata geçirilmesi var.

3- Doğru, Karadeniz’in yaylaları ekoturizme uygun. Ancak turistler otobüslerle, özel araçlarla rahatça gezsin diye böyle bir doğa kıyımına girişmek, doğmadan ekoturizmi öldürmek demek.
4-

ve daha fazla fosil yakıt yakmak demek.
4- Yaylalarda yapılacak tesisler, ısınma için daha fazla fosil yakıt yakmak demek.
5- Daha fazla fosil yakıt, daha fazla iklim değişikliği, daha fazla iklim değişikliği ise Yeşil Yol projesi ile tahrip olan Karadeniz yaylalarının doğasının, yani bitki ve hayvanların yaşamının kırılgan, dayanıksız hale gelmesi demek.

22. 06. 2015 – MİLLİYET