MUSTAFA YALÇINER: SURİYE’YE SİLAH GÖNDERMEK VE CASUSLUK’ (01. 06. 2015)

200

New York Times yırttı. Zor kurtardı yani. Buralarda çıkıyor olsaydı, emin olun hakkında kapatma davası bile açılırdı. Times ya da Economist de öyle. Bilip bilmeden yazıyorlar. “Yalan haber” yapıyorlar! İşleri güçleri “kumpas”! “Komplo” kuruyor, sürekli “darbe tezgahlıyorlar”!
Doğan Grubu’yla Cumhuriyet de aynı şekilde… Yazarları “ücretli şarlatanlar” mı ne… New York Times gibi…
Ama bir dış güç olarak “Amerika ve NATO’nun müdahalesi”ni talep eden New York Times Yazı İşleri Kurulu neyse de. . İşgüzar bir savcılıkça haklarında dava açılıp kapatılmaları istenen “FETö” yayını olmakla suçlanan gazete ve TV’ler. . . çoktan vergi cezalarına mahkum edilmiş ve “Hükümeti devirmeye çalışmakla” suçlanarak kapatılmak istenmelerine ramak kalmış Doğan Grubu yayınları. . . En son da casuslukla suçlanarak soruşturma konusu edilen ve yayınlarına yasak konan Cumhuriyet… Nereye gidiyoruz? “Şarlatanlık”la suçlanmaları bir yana. . Bir de yayın yasağı. . Soruşturma. . Kapatma lafları…
Olmaz da değil! Yapılmayan şeyler değil bunlar! Bakın, MİT TIR’larını soruşturan savcılarla subaylar çoktan tutuklandılar. Tutuklu polislerin tutukluluk hallerini kaldıran hakim ve talepkâr savcılar da öyle. 17-25 Aralık soruşturmasını yürüten savcılar görevden el çektirilmekle kalınmayıp meslekten de atıldılar.
Neden böyle? Ve neden “iktidar” Doğan Grubu ve Cumhuriyet’le uğraşıyor?
1) Düştü düşecek olduğu için. . ve2) Düşerse fena düşeceği için…
Habercilikle casusluğun ne ilgisi olabilir? “Devlet sırrı”ymış! Başbakan çıkıp “Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilen silahlar”dan söz ederse, ikrar, hatta itirafta bulunursa yani, bu aynı zamanda “devlet sırrı”nın ifşası da değil midir? Ve hani “çocuk bezi” türünden insani yardım malzemesiydi Suriye’ye TIR’larla gönderilenler? Hangisi?
Bırakın yayın yasaklarıyla soruşturmaları. . çocukların bile inanmayacakları casusluk suçlamalarını bırakın. MİT TIR’larında ne olduğunun hesabını verin! Ve Suriye’nin iç işlerine müdahale anlamına gelen TIR’larla sevkiyatları neden yaptığınıza yanıt verin! Kim casusluk yapıyor; MİT mi Cumhuriyet mi? Hangisi casusluk teşkilatı –siz onu anlatın!
Savcı Bey konuşuyor, görüntüler dosyada yokmuş! öyleyse senin görevin o görüntülere erişmek mi yokluklarını iddia etmek mi –hangisi? Siz savcı mısınız, MİT’in ve MİT’e kumanda edenlerin avukatı mı?
Ve Davut Bey bırakın zerrece inandırıcı olmayan Bayır-Bucak Türkmenleri iddiasını! Kaç kişilik “orduları” var ki onların? Adlarını kim anıyor ki Suriye’de onların? Birkaç TIR’ı yakalanmış, ama daha fazlasının yerine ulaştığı bilinen sevkiyat onlar ne yapacaklar? Sırtlarına vuracaklar dense onca ağırlık taşıyacak sırtları yok. Depolara yığacaklar dense, TIR dolusu yük alacak büyüklükte depoları yok! ölçekleri küçük mü küçük! Haydi 5-10 ve haydi 100 kişi olsunlar!
Suriye’deki “muhalif” terör çeteleri, basına yansıyor, adları malum, Nusra, IŞİD, Ahrar-üş-Şam, İslami Cephe… Bayır-Bucak Türkmenlerinin adı sadece Türkiye’de geçiyor. Sadece Davut Beyin dilinde.
Basın özgürlüğünü sürekli çiğniyor, gazetelere müdahale edip duruyorsunuz. Gazeteler haber yayınlamak için vardırlar. Gücünüz Cumhuriyet’e de yetmez, ama yetti diyelim; New York Times’ı ne yapacaksınız? Times’ı, Economist’i?
TIR’ların yükünü açıklamak değil, casusluk ve suç, o yükü Nusra ve diğerlerine yollamak!
Bakın, FİFA’nın başında SeppBlater yalnız kaldı. Sair yöneticileri FBI ve Amerikan Vergi Dairesi’nin isteğiyle, hem de İsviçre’de tutuklandılar. ABD’de yargılanacaklar. Türkiye ve Kaideci terör örgütlerine sevkiyatla ilgilenen olur mu? Amerikalılar, BM, Güvenlik Konseyi falan? Ya da Lahey. . Uluslararası Ceza Mahkemesi? Ve Allah şaşırtmasın, hele düşme korkusu bacayı sarınca…
01. 06. 2015 – EVRENSEL