ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLDU!

286

Konfederasyonumuz KESK’in kararı gereği 4-5 Haziran 2013 tarihinde yapılan greve katıldıkları gerekçesiyle “Devlet Memurluğundan çıkarma Cezası” talebi ile Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen İzmir Şube Başkanımız Selma Şen, üye ve işyeri temsilcilerimiz öznur öZTüRK, Bülent OKULMUŞ, Şaziye Ezgi İNAN, Uğur DEMİRTAŞ ve Yetiş KAYA hakkındaki Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı 28. 05. 2015 Perşembe günü (bugün) yapılmıştır.
Kurul toplantısı öncesi Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde, Genel Merkezimiz tarafından basın açıklaması yapılarak, Adalet Bakanlığı’nın hukuksuz uygulamaları protesto edilmiş, konuya ilişkin birçok ilde de yapılan basın açıklamaları ve basın toplantıları ile üyelerimizle dayanışma içerisinde olunmuştur.

Yüksek Disiplin Kurulu toplantısına üyelerimizle birlikte Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal, Avukatımız Duygu Demirel katılmışlardır.
Kurul toplantısı bitene kadar Adalet Bakanlığı önünde bekleyişimiz devam etmiş, toplantıda oy birliği ile verilmek istenen “Devlet Memurluğundan çıkarma” cezasının red edilmesi üzerine verilen karar sevinçle karşılanmış, atılan sloganlarla mücadele ve dayanışma vurgusu yapılmıştır.
Yılların mücadelesiyle kazanmış olduğumuz grev hakkımız Adalet Bakanlığı tarafından elimizden alınmak istenmiş, sendikamızın kararlı duruşu ve ortaya koyduğu eylem ve etkinlikler sonucunda Bakanlık Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile grev hakkımız bir kez daha tescil edilmiştir.
Ankara’da yapılan basın açıklamamıza KESK MYK üyesi Ramazan Gürbüz’de katılmış olup, yaptığı konuşmada yıllardır Konfederasyonumuza karşı, üyelerimize karşı siyasal iktidarın baskıcı, cezalandırıcı politikalarının bir örneğini yaşadığımızı belirtmiş, kamu emekçileri olarak birçok bedeller ödediğimize değinerek, örgütlü gücümüzle iktadarın bu tavrının püskürtüleceğine inandığını belirtmiştir.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın okuduğu açıklama için












color: rgb(178, 34, 34); 20px;ANTALYA



color: rgb(178, 34, 34); 20px;AYDIN




color: rgb(178, 34, 34); 20px;DİYARBAKIR





color: rgb(178, 34, 34); 20px;İSTANBUL-3






color: rgb(178, 34, 34); 20px;İZMİR




color: rgb(178, 34, 34); 20px;KOCAELİ



color: rgb(178, 34, 34); 20px;SAMSUN



color: rgb(178, 34, 34); 20px;ZONGULDAK