MARDİN ŞUBEMİZ DAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

291

Mardin Şubemiz, 28 Mayıs 2015 Perşembe günü Maridin Otel’de düzenlediği gecede üyeleriyle bir araya geldi.
Geceye, Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı, Diyarbakır Şube Başkanımız Mehmet Karaaslan, SMMMO Başkanı Nurullah Budak ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.
Şube Başkanımız Mustafa Benli yaptığı açılış konuşmasında;
“Fiili ve meşru mücadele geleneğinden gelen BES, kapitalist moderniteye karşı demokratik modernitenin savunuculuğunu yapmış
ve kapitalist modernitenin emeğe, doğaya, kadına, ve halklarımıza karşı karşı neoliberal saldırılarına karşı mücadele yürütmüş ve özgür, eşit, demokratik bir ülke özlemini sürekli haykırmış, haykırmaya devam edecektir.
Mardin BES Yönetimi olarak işkolumuzdaki kurumlarda yaşanan emek sömürüsünün, mobbingin, baskı, ve sürgünlerin görünür kılınması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Yetersizliklerimiz, umutsuzluğa düştüğümüz anlar olmadı değil. Bunu da özeleştirimiz olarak sunuyoruz.
Derinleşen siyasal kriz ve anti demokratik uygulamaların zirve yaptığı bir dönemden geçiyoruz.
Dolaysıyla 7 Haziran 2015 genel seçimleri tüm yurttaşlarımız kadar biz kamu emekçilerini de yakından ilgilendirmektedir. çünkü 7 Haziran’da sadece meclisin yapısı belirlenmeyecek, asıl olarak AKP’nin dayattığı tekçi, otoriter, muhafazakâr, mezhepçi ve etnik politikalara dayalı karanlık gidişatın devam edip etmeyeceği de belirlenecektir.
Kamu emekçileri olarak; geleceğimize sahip çıkacak, eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir gelecek için taleplerimizi daha güçlü savunacak ve takipçisi olacağız.
Bu nedenle Devletin ve sermayenin mutlak iktidarına, toplumun ve doğanın talan edilerek nesneleştirilmesine, insanın ve toplumun güvencesiz kılınmasına, piyasanın dokunulmazlık zırhına büründürülmesine, yaşam alanlarımız üzerinde denetim kurulmasına karşı
demokrasi mücadelesi yürüten, cinsiyet özgürlükçü, sermayeden ve devletten bağımsız sendikacılığı savunan, söz-yetki-kararı gerçek sahipleri olan emekçilere, halklarımıza veren, eşit ve özgür yurttaşlığı yeni anayasanın esası olarak gören, fikir ve inanç özgürlüğünü, özgürlükçü laikliği vazgeçilmez ilke olarak kabul eden,
farklılıklarımızla birlikte yeni bir yaşamı inşa eden, siyasal programları desteleyeceğiz. ” dedi.