ÜYELERİMİZE YÖNELİK HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞA VE MOBBİNG UYGULAMALARINA SON VERİLMELİDİR!

256


139px; Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görev yapan İşyeri Temsilcimiz Belgizar SAZAK, kurumda haksız ayrımcılığa ve mobbinge maruz kalmıştır.
Konu ile ilgili 26. 05. 2015 Salı günü sendikamız genel merkezinde basın toplantısı düzenlenmiş ve Sendikamızın konunun takipçisi olacağı kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın okuduğu açıklama aşağıdadır:


Konfederasyonumuz KESK’e yönelik değişik adlar altında dönem dönem yapılan operasyonlarda onlarca arkadaşımız gözaltına alınmış, çıkartıldıkları mahkemeler tarafından serbest bırakılan arkadaşlarımız tekrar kamu görevlerine dönmüşlerdir. öz itibariyle sendikal faaliyetlerimizi itibarsızlaştırmayı, kriminalize etmeyi amaçlayan bu operasyonlar amacına ulaşamamış ve sendikal mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.
AKP döneminde yaratılmaya çalışılan biat kültürü, kendisine biat edenleri doğrudan AKP’nin memuru haline getirirken, biat dayatmalarına karşı direnen kamu emekçileri mobbing ve ayrımcı uygulamalara maruz kalmaktadırlar.
AKP kendisi gibi düşünmeyen tüm toplumsal kesimlere karşı yarattığı linç kültürü ile toplumu ayrıştırmaya çalışırken kendisine her yolu mubah görmektedir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan gezi eylemleri sırasında polis ve siviller tarafından dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz davasının görüldüğü saatlerde Esnaf ve Sanatkârlar Şurasında yaptığı konuşmada “Bizim medeniyetimizde bizim millet ve medeniyet ruhumuzda esnaf sanatkâr gerektiğinde askerdir, alperendir. Gerektiğinde cephede vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir. Gerektiğinde adaleti sağlayan hâkimdir, hakemdir” söylemi ile esnaflara biçtiği rolü ortaya koymuştur.
Cumhurbaşkanı’nın söylemleri esnaflarla sınırlı bir yaklaşım olmamakla birlikte yandaşlarını, hâkim ve polis yerine koyan tehlikeli bir yaklaşımdır. Hukuk devleti olmaktan her geçen gün uzaklaşan ülkemizde, esnaflara yönelik yapılan çağrıya kamu kurumlarında görev yapan yandaş memurlardan da kendisine vazife çıkaranlar her geçen gün artmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görev yapan işyeri temsilcimiz Belgizar Sazak hakkında çalıştığı birimin Merkez Müdürü’nün kurumsal e-postasına gelen mail, bu kadarına da pes dedirten cinstendir. Gerçek kimliğini yazmaya bile cesaret edemeyen muhtemelen yandaş bir memur polisliğe ve hâkimliğe soyunmaktadır.
Personeliniz hakkında önemli duyuru başlığı ile gönderilen mail içeriğinde özetle; üyemizin yasadışı örgüt üyesi olduğu, “sendikal hak” adı altında yasadışı faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek, disiplin amirlerinin bu konuya ilişkin gereğini yapması konusunda talepte bulunulmakta ve kişisel facebook hesabından alındığı muhtemel fotoğraflar ile birlikte üyemize ait olmayan bir savunma metni yer almaktadır.

25. 06. 2012 tarihinde Konfederasyonumuza yönelik yapılan operasyonda tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan işyeri temsilcimiz işyerindeki görevine başlamıştır. Bu süreçte hakkında yapılan idari soruşturma sonucunda herhangi bir cezai işleme gerek duyulmamıştır. Tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilen işyeri temsilcimizin yaşadığı süreçlerle ilgili bilgiler kurumunda mevcut iken, hukuksal sürecin tamamlanması dahi beklenmeden ve masumiyet karinesinin ihlali anlamına gelecek şekilde suçlu ilan edilmekte ve idari ve sosyal açıdan da cezalandırılması talep edilmektedir.
Konuyla ilgili Sendikamız tarafından hukuksal süreç başlatılmış olup, baskı politikalarına ve kendisini AKP’nin polisi yerine koyan bu zihniyete karşı işyeri temsilcimizin her düzeyde yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU