EMEKÇİLERİN ULUSLAR ARASI BİRLİK, MÜCADELE, DAYANIŞMA GÜNÜ OLAN 1 MAYIS’TA ALANLARDA OLACAĞIZ!

239

Tüm ülkelerde sembol haline gelmiş, meydanlarda emekçilerin eşitlik, özgürlük, adalet ve insanca yaşam talepleri ile alanları doldurduğu ve bayram havasında kutlanan 1 Mayıs, bu yıl da AKP iktidarının baskıcı tutumu ile karşı karşıyadır. Emekçiler nezdinde 1 Mayıs Meydanı olan Taksim Meydanı yine kutlamalara kapatılmıştır.

2010-2012 yıllarında görkemli kutlamalara sahne olan Taksim Meydanı, dönemin Başbakanı tarafından “Taksim’i kutlamalara açtık” diyerek övünç kaynağı yapılırken, son iki yıl ve olağanüstü bir gelişme olmaz ise bu yıl da devlet terörüne sahne olacak.
Taksim’i 1 Mayıs kutlamalarına açmak AKP’nin lütfu değil, emekçilerin canları pahasına verdiği mücadelenin sonucu olmuştur. 2013 1 Mayıs’ında yaşanan devlet terörü sonrasında ülke tarihinin en büyük isyanı olan Gezi isyanı yaşanmıştır.
1 Mayıs’ta İç Güvenlik Yasasının provasını yapmaya hazırlanan AKP iktidarını bir kez daha uyarıyoruz!
Bu ülkenin emekçilerini açlığa, yoksulluğa mahkûm eden, ülkede ve bölgede uyguladığı savaş politikaları ile halkların kardeşliğini hedef alan, ülkeyi taşeron cumhuriyetine çeviren, tüm bunlar yetmiyormuş gibi ülkeyi A. Ş gibi yöneteceğiz diyen AKP faşizmine karşı emekçiler başta Taksim olmak üzere tüm kentlerde meydanları doldurarak eşitlik, özgürlük, adalet ve insanca yaşam taleplerini haykıracaktır.
Baskı yasalarına, yoksulluğa, işsizliğe, taşeronlaştırmaya, güvencesizliğe, esnek çalışmaya, mobbinge, iş cinayetlerine, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine dur demek için alanlarda olacağız.
Savaşa karşı barışı, ayrımcılığa karşı eşitliği, haksızlığa karşı adaleti, şovenizme karşı kardeşliği, yoksulluğu karşı insanca bir yaşam mücadelemizi yükseltmek için 1 Mayısta alanlarda olacağız.
BüRO EMEKçİLERİ SENDİKASI OLARAK 1 MAYIS COŞKUSUNU 13 MAYIS GREVİNE TAŞIYACAĞIZ. . .