MEHVEŞ EVİN: ADAMCAĞIZ VURAMIYOR’ (20. 04. 2015)

206

öyle bir ülke düşünün ki. . . Birey – toplum – devlet ilişkilerini düzenleyecek araç ve kurallar yok sayılsın. Ortak menfaat veya iyilik gözetilmesin. Sadece güçlülerin, paranın düdüğü çalsın.
Yani hukuk yok sayılsın.
öyle bir ülke düşünün ki. . . İktidara yakın her şirket, hiçbir engele takılmadan zenginleşsin. İhaleler alınsın, verilsin. Ne iş güvenliği denetimi yapılsın, ne çalışan hakkı gözetilsin, ne de doğa tahribatı sorgulansın.
Yani iş ve çevre cinayetleri işlensin.
öyle bir ülke düşünün ki. . . Adı kara para aklama ve rüşvet iddialarına karışmış iş ve

mesela, böyle bir ülke. Daimi başkan Putin ve oligarkların elinde, zenginle

yok, bağımsız yargı yok, vesayet organı da yok! Halk açlıktan kırılıyor, ayrı. Afewerki, seçimleri “toplumu kutuplaştırıyor” diye on yıllardır erteliyor.
Bir başka örnek; Sudan.

olarak tahmin ediliyor. Tabii şeffaflık, kuvvetler ayrılığı, laiklik, basın özgürlüğü hak getire. . .
Bir de Türkiye’ye bakalım. . . Yukarıdaki örneklerin aksine, halen parlamenter sistemle yönetiliyor. Petrol ve doğal kaynakları kısıtlı. Buna karşılık ekonomisi yol, baraj, köprü, liman, gökdelen inşaatı ve yaşam düşmanı enerji yatırımları üzerinde yükseliyor.
Yatırıma yargı engelmiş
Buna rağmen Cumhurbaşkanı Recep

‘e şöyle açıklamış durumu:
“. . . Birileri adeta böyle gelip bileklerinize zincir takıyor, sizi patinaja mahkum ediyor. Adamcağız yatırım yapmak istiyor, yargı önünü kesiyor. “
Adamcağızların çaresizlikleri karşısında insanın içi sızlıyor hakikaten. En iyisi şu yargıyı toptan kaldırmak. Bırakalım adamcağızlar 200, 250, 500 milyon dolar yatırsın, yine Cumhurbaşkanı’nın tabiriyle ‘vurup geçsin’.
Yetmiyor tek parti iktidarı. Yetmiyor Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamı. Yetmiyor 13 yılda hukuku, sivil toplumu ve muhalefeti bertaraf etmek için değiştirilen, delik deşik edilen yönetmelikler, torba yasalar.
Yeni Türkiye A. Ş’ye yakışan, tabii ki Başkanlık!
GüZEL ŞEYLER KöŞESİ

Kültür ve Kalan Müzik, 1915 yılında ölüme gönderilen Ermeni aydınların anısına “In Memoriam | 24 Nisan” başlıklı bir konser düzenliyor. 22 Nisan çarşamba, saat 20. 30’da