MEHVEŞ EVİN: BİZİ KARANLIĞA GÖMEN SİSTEM (08. 04. 2015)

223

Savcı Kiraz cinayeti kadar karanlık ve aynı gün yaşanan olay, tüm Türkiye’yi etkileyen elektrik kesintisiydi.
Yetkililer hâlâ kesintinin nedeniyle ilgili tatmin edici bir açıklama yapamadı. Hoş, yerel seçimin yapıldığı günkü kesintilerden “kediler”i sorumlu tutan mantık ne söylese inanacaktık?
Elektrik kesintisi skandalını örtbas etmek için bir bürokrat kurban edildi. İstifa ettirilen

‘ın Milliyet’e yaptığı açıklamalara bakılırsa sorunun kaynağı, devletin ucuz elektrik almaktaki ısrarı.
Yani kesinti, devlet politikasının sonucu.
Ucuz elektrik almak kulağa iyi gelebilir. Vatandaşa yansımıyor, o ayrı! Faturalarınıza bakın. “Ucuz elektrik”in u’sunu gördünüz mü?
Ne yazık ki kamuoyu, bazen gereksiz/alakasız teknik ayrıntıya boğulduğu, bazen de tamamen yalan yanlış beyanlara göre yönlendirilmeye çalışıldığı için bazı bilgileri gözden geçirmekte fayda var.
Sistem özele teslim
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), kesintide asıl sorumlunun

‘lerden alım yapılması kamu açısından yararlı olarak yorumlanabilir. Ancak bu riski, TEİAŞ değil, siyasi irade alabilir.
2- 2014 sonunda kamunun Türkiye’deki toplam kurulu güçteki payı yüzde 31. 5’e geriledi. Yani devletin fiyatları dengelemek veya müdahalede bulunmak gibi bir gücü artık yok gibi.
3- Kurulu güç içerisinde HES’lerin payında 2003 yılından itibaren önemli bir değişiklik olmadı. Üstelik hep itiraz ettiğimiz gibi HES’lerle

‘de 4. sırada bir feminist ve
LGBTi aktivisti özlem Şen
var. Hüda Kaya gibi, yıllarını farklı siyasi mücadelelere vermiş bir kadın aktivisti görmek heyecan verici. Bravo!
– MHP ve AKP’nin aday listesi bu yazı yazılırken henüz belli değildi. Kadın ve genç adaylar açısından büyük bir değişim ve iddia beklentisi yok.

08. 04. 2015 -MİLLİYET