MART AYI ÖRGÜTLENME GEZİLERİMİZ TAMAMLANDI. . .

233

Sendikamızın çalışma programı çerçevesinde, aşağıdaki illerde örgütlenme faaliyetlerinde bulunulmuştur.
16-20 Mart 2015 tarihlerinde Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Kesik ve Genel TİS ve Hukuk Sekreterimiz Şenol Köksal Aydın’da,
23-25 Mart 2015 tarihlerinde Genel Sekreterimiz Davut Balıkçı Şırnak’ta,
23-27 Mart 2015 tarihlerinde Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman ve Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ahmet Acar Zonguldak’ta örgütlenme çalışmaları yapmışlardır.
Yapılan çalışmalarda, işkolumuza giren kurumlar ziyaret edilmiş, yaşanan sorunlar ve taleplerimiz işyerlerinde çalışanlarla yüzyüze görüşülerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunulmuştur.

ŞIRNAK





AYDIN










ZONGULDAK










Zonguldak’ta, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ahmet Acar ve Şube Yöneticilerimiz tarafından, Zonguldak Vergi Dairesi önünde TTK’ya işçi alınması için açılan imza kampanyası standı ziyaret edilmiştir.
örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın Şişman, burada yaptığı konuşmada, “AKP hükümeti iktidara geldiğinden beri emekçilerin güvencesiz, esnek ve ucuza çalıştırılması adına birçok düzenlemeyi hayata geçirdi. Taşeron sistemini yaygınlaştırdı. Bugün madenlerde yaşanan iş cinayetleri taşeron sisteminin ve güvencesiz çalıştırmanın sonucudur. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini maliyet unsuru olarak gören şirketler, hiç bir tedbir almamakta, adeta katliamlara davetiye çıkartmaktadırlar. Maden işçisi arkadaşlarımızın başlattıkları imza kampanyasına destek vermek adına burada bulunuyoruz, arkadaşlarımızın burada yürüttüğü imza kampanyasındaki talepler bizim de talebimizdir. ” dedi.