MEHVEŞ EVİN: KÜRT SORUNU YOKTUR! (18. 03. 2015)

228

Tabii ya, yokturKürt sorunu.
çocukları işkencede, gözaltında ya da sokakta “kaybedilen”, failleri 20 yıldır ortaya çıkarılmayan, evlatlarının kemiklerine kavuşmayı bekleyen Cumartesi Anneleri vardır. . .
90’lı yıllarda yakılan, yıkılan, boşaltılan 4. 500 köyün hesabı görülmemiş hikâyesi vardır. . .
O köylerin her birinde, her ailede işkence görmüş, “itirafçı”ların bir sözüyle tutuklanmış, öldürülmüş en az bir kişi vardır.
Bunlara tanık olmuş, sokakta

sorunu vardır.
Nüfusunun yüzde 20’sinin konuştuğu dili eğitimden esirgeyen, üç beş Kürtçe tabela astırınca “Konuyu hallettik” diyen bir devlet vardır.

vardır.
Kesinlikle Kürt sorunu yoktur
Dün “taş atan” çocukları sabaha karşı ev baskınlarıyla toplayan çevik kuvvetin plastik veya gerçek kurşunlarıyla ölen çocuklar vardır.
Evet, kesinlikle Kürt sorunu yoktur!

salonlarında tutulan Kürtler vardır.
Halen tek suçu Kürt

, eşitlik ve adalet talepleri yerinde sayıyor.
Hal böyleyken “Kürt sorunu yoktur” diye milliyetçi tribünlere oynamak,
fena halde eski Türkiye’yi andırmıyor mu?
İYİ DE ONLAR ‘BöLMEK’ İSTİYOR– İyi de C. B yanlış mı diyor? Kürtler devlet kademelerinde yükselmedi mi? Evet, ancak bu sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor.
– İyi de askerde çocuklarımız boşuna mı öldü? Bunun bedelini kim, nasıl ödeyecek? derseniz. . . Hesabı öncelikle devletten ve yıllarca uygulanan yanlış politikalardan sorarak başlamakta fayda var.
– İyi de Kürtler vatanı bölmek istemiyor mu?
Asıl istedikleri bağımsızlık değil mi? Diye endişelenecekseniz. . . Asıl bölünmenin, yıllarca birbiriyle savaşmak ve zulmetmek olduğunu kavramak gerekiyor.
18. 03. 2015 – MİLLİYET