DKY ANTALYA’DA DİLLER KARNAVALI İLE UĞURLANDI!

261


DKY’nin 5’inci durağı olan Antalya etkinlikleri 2 günlük programın ardından coşkulu bir karnavalla sona erdi.
Kadınlar ilk gün gerçekleştirilen panelin ardından, ikinci gün katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu Alyazma Anıtı’nı ziyaret etti. Akşam saatlerinde ise coşkunun hakim olduğu bir karnavalla Antalya programını sonlandırdı.
Dünya Kadın Yürüyüşü(DKY), 4. Uluslararası Eylemi 5’inci durağı Antalya programı 13 Mart tarihinde (dün) sona erdi. Sabah saatlerinde Konyaaltı sahiline inen kadınlar burada yaptıkları açıklamanın ardından Bayındır Parkı’na geçerek katledilen 476 kadının isminin yazılı olduğu ‘Alyazma Anıtı’nı ziyaret etti.
‘öldüren sevgi istemiyoruz’
Anıt ziyaretinin ardından Aydın Kanza parkında bir araya gelen kadınlar Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında ‘Emeğimiz, kimliğimiz, bedenimiz, suyumuz, toprağımız ve kentimiz için yürüyoruz’ yazılı pankartı taşıyan kadınlar sık sık ‘öldüren sevgi istemiyoruz ‘So so so solidarite ‘Yaşasın enternasyonal kadın dayanışması ‘AKP sussun kadınlar konuşsun’ sloganlarını attı. Kadınlar, alkış, ıslık ve zılgıtları ile ‘Sana ne Kime ne ‘Gelsin Baba Gelsin Koca’ parçaları eşliğinde coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Meydanına geçti. Meydanda DKY Antalya Kadın Platformu adına basın açıklamasını özlem Yavuz gerçekleştirdi.
‘Talana karşı hep birlikte yürüyeceğiz’
Dünyanın dört bir yanından kadınlarla bir arada olmaktan onur duyduklarını söyleyen özlem, ‘Dünya’nın bütün kentlerinde yaşayan kadınlar olarak; sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ve istihdam olanaklarından; ulaşım konut, güvenlik başta olmak üzere nitelikli ve kapsamlı hizmetlerden eşit ve adil yararlanmak, kadına yönelik her türlü şiddetin yaşandığı durumlarda, haklarını güvence altına alacak mekanizmalara erişimin sağlanması ve güvence altına alınması, yerel yönetimlere kadınların etkin katılımı, derelerimizin HES’lere, sahillerimizin ranta peşkeş çekilmemesi için hep birlikte yürüyeceğiz’ dedi.
Kadınlar diller karnavalı ile uğurlandı
Basın açıklamasının ardından Kürtçe, Türkçe ve Hemşince parçalar eşliğinde coşkulu bir şekilde halay çeken ve dans eden kadınlar Antalya yürüyüşünü sonlandırdı. DKY, Muğla’ya gitmek üzere yola çıktı.