ERDOĞAN’A HAKARETE BERAAT’

223


216px; Bilindiği üzere, 17-25 Aralık tarihlerinde ortaya çıkan ve ülke tarihinin en büyük çaplı yolsuzluklarına karşı 11 Ocak 2014 tarihinde ‘Bozuk Düzende Sağlam çark Olmaz’ şiarıyla Ankara’da bir miting düzenlenmiş, mitingde kullanılan ‘Tek Seçenek Halkın Kendi İktidarıdır’ başlıklı pankart, miting sonrası Denizli’ye götürülmüş ve Şube binamıza asılmıştı. Pankart, savcılık tarafından indirilmiş ve şube başkanımız Yusuf Yurdakul hakkında dönemin Başbakanına “hakaret” gerekçesiyle dava açılmıştı.
Davanın karar duruşması, bugün Denizli 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Duruşmaya, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, Genel Başkanımız Fikret Aslan, Genel Basın Yayın Sekreterimiz Ahmet Acar, Manisa, İzmir, Aydın ve Antalya Şubelerimizden yöneticilerimiz, Şube Başkanımızın avukatı Av. Mustafa Umut Ergünç, KESK’e bağlı sendikaların ve siyasi partilerin temsilcileri katılarak destek vermişlerdir.
Yargılama sonunda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten yargılanan Şube Başkanımız Yusuf Yurdakul beraat etmiştir.


281px; Duruşma sonrasında Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirilmiştir. Genel Başkanımız Fikret Aslan’ın okuduğu açıklama için