DİYARBAKIR ŞUBEMİZ: KADINA YÖNELİK YAPILAN HER TÜRLÜ BASKI, MOBBİNG VE TACİZE DUR DİYELİM!

305

Diyarbakır Şubemiz, Defterdarlık Personel Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz ve aynı zamanda Merkez Temsilciler Kurulu üyemiz Selda Kırmızıçiçek Aydın’a yönelik, Defterdarlık Personel Müdürü Mehmet Külekçi tarafından yaklaşık bir yıldır sendikal faaliyetlerimizi engellemeye yönelik mobbing uygulamalarını protesto etmek için 04. 02. 2015 çarşamba günü Defterdarlık Binası önünde basın açıklaması düzenlemiştir.
üyelerimizden Şehval önder’in okuduğu açıklama şöyle:
AKP, 13 yıllık iktidarı süresince sendikal faaliyetlerimize yönelik her türlü baskı araçlarını kullanarak eşitlik, özgürlük, barış ve insanca yaşam taleplerimizi boğmaya çalışmaktadır. Daha dün Ankara’ nın göbeğinde metal işçilerinin grev yasağına karşı dayanışmak için alanlara çıkan KESK üyelerine tahammül edemeyen siyasi iktidarın iş yerlerindeki uzantısı idarecilerde iş yerlerinde sendikal faaliyet yürütmemize tahammül edememektedirler.
Kamuda kayırmacılık, kadrolaşma, haksız terfi ve atamalar her geçen gün artarak devam ederken kamu emekçileri AKP’ nin memuru olmaya zorlanmakta bu anlamda da Memur Sen Konfederasyonu ektin bir şekilde kullanılmaktadır. Kamu emekçilerinin haklı taleplerinin mücadele örgütü KESK üyeleri ise her düzeyde baskı altına alınmaya çalışılmakta, sürgün, idari soruşturmalar ve mobbing uygulamalarıyla yıldırılmak istenmektedir.
Son olarak Defterdarlık Personel Müdürlüğü iş yeri temsilcimiz aynı zamanda Merkez Temsilciler Kurulu üyemiz Selda Kırmızıçiçek Aydın’da bu uygulamalara maruz kalmış Defterdarlık Personel Müdürü Mehmet Külekçi tarafından yaklaşık bir yıldır sendikal faaliyetlerimizi engellemeye yönelik mobbing uygulamaları ile karşı karşıya kalmıştır.
4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun iş yeri temsilcilerine verdiği hakların kullanımına bile tahammül gösteremeyen idareciler her geçen gün kamuda artmaktadır. Büro Emekçileri Sendikası olarak kurulduğu günden bu yana bu tür uygulamalara pabuç bırakmayan sendikamız iş yeri temsilcimiz Selda Kırmızıçiçek Aydın’ a karşı uygulanan mobbing ve baskılara karşı her düzeyde iş yeri temsilcimizin yanında yer alacaktır. Sendikamız Defterdarlık Personel Müdürü Mehmet Külekçi’ nin hem suçlu hem güçlü tutumuna karşı da haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürecek mücadele birikimi ve deneyimine sahiptir.
Burada işyeri temsilcimiz ve aynı zamanda MTK üyemiz Selda Kırmızıçiçek Aydın nezdinde sendikal mücadelemiz mobing uygulayarak engellenmek istenmektedir. Eşitlik, özgürlük, barış ve insanca yaşam taleplerimizin birilerini rahatsız etmesi aynı zamanda sendikamızın doğru yolda yürüdüğünü de göstermektedir. İş yeri temsilcimize yönelik baskılar ve mobbing uygulamalarına karşı her düzeyde mücadele edeceğimizin altını bir kez daha çiziyor, mücadelemizden rahatsız olanlara son sözümüzün bundan sonrada rahatsızlık vermeye devam edeceğimizi buradan kamuoyu ile paylaşıyoruz.
YAŞASIN öRGüTLü MüCADELEMİZ. KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA Hİç BİRİMİZ. KADIN YAŞAM öZGüRLüK
JIN JİYAN AZADİ. BES AMED ŞUBESİ