BURADAYIZ A H P A R İ G! UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

264

2316 id=goster name=154db765fe4448.jpg”>

kckimg class=avatar =123


margin: 5px; float: ; 238 /
19 Ocak 2007… Sadece Hrant Dink’i değil, hepimizi yüreğimizden vurdular, birer parça kopardılar…

19 Ocak 2015… Yüreklerimiz hala yaralı, hala sızlıyor…
Şovenizmin ve ırkçılığın bir devlet politikasına dönüştüğünde ne denli tehlikeli olduğu ve her tür katliamın işlenebileceği Hrant Dink cinayetiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır. Tüm kanıtlar ve sonrasındaki gelişmeler cinayetin “Made in Devlet” olduğunu kanıtladı… Nitekim veciz sözüyle daha ilk günden sevgili Rakel Dink de bir bebekten katil yaratan sisteme dikkat çekmişti.
Eğer bugün Cizre’de 12 yaşındaki çocuklar öldürülüyor, Hakkari’de panzerlerden yola patlayıcı maddeler atılıyor ve karanlık cinayetler devam ediyorsa Hrant Dink cinayetinin arkasındaki asıl güç ve zihniyet ortaya çıkarılmadığı, Tarihsel Yüzleşme gerçekleştirilmediği içindir. Cinayette sorumluluğu bulunanlar zaman içinde terfi ettirildiği içindir. Taş atan çocuğun arkasında daha ilk gün “örgüt” bulan ama ortak yapım Hrant Dink cinayetinde örgüt “bulamayan” bir yargı olduğu içindir.
Düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı saldırıların yeniden tırmandığı, halkların bir arada kardeşçe yaşamasına yönelik ırkçı ve faşist yönelimlerin devrede olduğu bir dönemde bizler Hrant İçin, Adalet için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz.
Bu vesileyle cinayeti bir kez daha lanetliyor, sevgili Hrant’ı anıyor, gerçek katillerin açığa çıkarılmasını ve cezalandırılmalarını istiyoruz.