MEMUR-SEN YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

230

Kültür Sanat Sen, 2014-2015 dönemini kapsayan II. Dönem Toplu İş Sözleşmesini imzalayan konfederasyon yetkilileri hakkında kamu görevlilerini hak mahrumiyetine uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
örneğin;
Memur sendikaları konfederasyon yöneticileri 07. 08. 2013 tarihinde çalışma bakanlığı ile yaptıkları toplu sözleşme görüşmelerinde görevlerini layıkıyla yapmadıkları gibi asıl görevleri olan memurların (kamu çalışanlarının) ücret özlük hakları vs. gibi haklarını güçlendirilmesi olduğunu unutarak çalışanların hakları yerine idarenin haklarını savunan bir yaklaşım içinde bulunmuşlardır. örneklemek gerekirse çalışma bakanlığı bu toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına 221 TL bürüt teklif etmiş olmasına karşın şüpheli memur sendikaları konfederasyonu yöneticileri yıllık bürüt 175 TL rakamı teklif edip bu rakam üzerinden uzlaşmışlardır.
. 2014-2015 Mutabakatı: 2014 yılında enflasyon farkı ödemesi yok; yani taban aylık katsayısına bağlı ödeme tutarlarında artış yok. Ek ders ücretlerinde %0,Ek ödemelerde %0,Aile/eş yardımında %0, çocuk yardımında %0, özel hizmet tazminatlarında %0, Doğum ve ölüm yardımlarında %0, Harcırahlarda %0, Fazla mesai ücretlerinde %0, 2014 yılı maaş artışlarımız taban aylığa (bürüt 175 tl) yapıldığı ve enflasyon farkı verilmediği için taban aylık katsayısına bağlı ödeme tutarlarında ciddi kayıp yaşanmakta. çalışma bakanlığı-Memur Sen mutabakatı sonucunda kamu 2014 yılında sadece aile yardımında yıllık 150 TL kayıp yaşanacaktır.
4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasanın,31. Maddesi –
üçüncü parağrafı der ki;Toplu sözleşme görüşmelerine, ağustos ayının ilk işgünü Kamu İşveren Heyeti Başkanınca belirlenen ve Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine dahil konfederasyonlara görüşmelerin başlamasından en az bir hafta önceden bildirilen yerde başlanır. Toplu sözleşme süreci, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararının alınması da dahil olmak üzere en geç ağustos ayının son işgünü tamamlanır. Hafta sonu tatil günleri hariç olmak üzere resmî tatil günlerine rastlayan günlerde toplu sözleşme görüşmelerine ara verilir. Toplu sözleşme görüşmelerinin yürütülmesinde uygulanacak yöntem ve görüşme takvimi yönetmelikle düzenlenir.

KüLTüR SANAT SEN TİS taleplerini,görüşmelerden
önce Devlet Personel Başkanlığına yazılı olarak iletilmiştir. 07. 08. 2013 tarihi saat 13:30 da Resmi Tatil başlamasına rağmen Kamu İşveren Heyeti ile MEMUR SEN mutakabat metni imzalamışlardı. Bu nedenle hizmet kolunda
yetkili KüLTüR SANAT SEN’İN
Taleplerinin masada konuşma ve gündem oluşturma
olanağı ellerinden alınmıştır.
KüLTüR SANAT SEN olarak belirtilen nedenlerle Ankara Cumhuriyet Savcılığına MEMUR SEN yöneticileri hakkında ‘görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma’ konusunda suç duyurusunda bulunulmuştur.