İSTANBUL 3 NOLU ŞUBEMİZ SÜRGÜNE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI VE KRAVAT YAKMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

288

İstanbul 3 Nolu Şube üyelerimiz 4 Aralık 2014 Perşembe günü Pendik Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklaması ile SGM İl Müdürlüğü tarafından sürgün edilen İşyeri Temsilcimiz Arif GöBEL’e sahip çıktılar.
Şubemizin çağrısı ile başlatılan serbest kılık kıyafet eylemine katılmaları nedeniyle Pendik SGM’de çalışan iki sendika temsilcimiz hakkında soruşturma başlatılmış, soruşturma henüz tamamlanmadan Arif GöBEL’in görev yeri değiştirilmişti. Şube yöneticilerimizin, SGM İstanbul İl Müdürü Murat GöKTAŞ ile yaptıkları görüşmeden de sonuç çıkmamış, sürgün kararının geri çekilmesi talebi kabul edilmemişti.
Bunun üzerine eylem kararı alan Şubemiz, serbest kılık kıyafet eylemini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceklerini açıklayarak, İl Müdürü Murat GöKTAŞ’a sürgün kararını geri çekmesi için çağrıda bulundu.
Basın açıklaması öncesinde konuşma yapan Şube Sekreterimiz Aziz öZKAN, sosyal güvenlik emekçilerinin ikramiye, İstanbul farkı gibi ödemelerin gaspı ve fazla mesai nedeniyle Ekim ayı ödemelerinin yapılmaması gibi sorunlar varken, emekçilerin kravatıyla, giydiği pantolonla uğraşan zihniyeti kınadıklarını belirterek, her türlü demokratik eylem ve etkinliklerle bu hukuksuz uygulama geri çekilene kadar mücadele edeceklerini ve sendikal faaliyeti engelleme suçu işleyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Basın açıklaması sonunda “Bugün burada 12 Eylül artığı tek tipçi kıyafet uygulamasının, otoriterliğin ve kapıkulu zihniyetinin sembolü olarak boynumuza takılan zincirden, yani kravattan ve kıyafet yasaklarından kurtulmak istediğimizi bir kez daha haykırıyor, yaktığımız bu kravatın bu haykırışın ve özgürlük arayışının sembolü haline geleceğini ilan ediyoruz” denilerek temsili olarak kravat yakıldı.
Eylem sonrasında Şube örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Taylan özgür TEKMİL, haftaya il müdürlüğü önünde yapılacak eyleme katılma çağrısında bulundu.
Yüzü aşkın büro emekçisinin katıldığı eylemde basın açıklamasını Pendik SGM İşyeri Temsilcimiz özgür KARADAŞ okudu.
2126 id=goster name=154db6af9a79a8.jpg”>


2126 id=goster name=154db6afa8ab58.jpg”>



2126 id=goster name=154db6afb68538.jpg”>