BİNLER DiRENİŞÇİ MİTİNGİ’NDEYDİ!

247

Diyarbakır’da binlerce Direnİşçi, 29 Kasım’da düzenlenen mitingde taşeron köleliğine ve iş cinayetlerine karşı yürüdü.
KESK,
DİSK ve TMMOB tarafından iş cinayetlerine ve taşeronlaşmaya karşı Diyarbakır’da düzenlenen mitinge bölge illerinden gelen binlerce işçi katıldı. Taşeronlaşma ve iş cinayetlerine karşı Türkçe ve Kürtçe pankartların taşındığı mitingte Soma ve Ermenek’te katledilen işçiler ve Kobane’de IŞİD tarafından öldürülenler anıldı.
AKP iktidarı döneminde artan iş cinayetlerine ve taşeron işçilerin sorunlarına dikkat çekmek için düzenlenen mitinge Diyarbakır’ın yanı sıra Batman, Mardin, Şırnak, Van, Siirt, Mersin ve Dersim’den işçiler katıldı.

Tertip Komitesi adına DİSK/Genel-İş Sendikası Diyarbakır 2nolu Şube Başkanı Ramazan Kızıltepe ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko,
Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Şaziye Köse ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak İstasyon Meydanı’nda toplanan binlerce işçiye hitap etti.
“Taşerona, iş cinayetlerine, iktidarın baskılarına, adaletsizliğe, faşizme direnen onurlu Diyarbakır halkı merhaba” diyerek konuşmasına başlayan Beko, sözlerine iş cinayetlerinde yaşamını yitirenleri saygı ile anarak devam etti. AKP döneminde 15 bine yakın insanının iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiğini dikkat çeken Beko, Türkiye’de her gün ortalama 4-5 işçinin çalışırken yaşamını yitirdiğini söyledi. Bunun işçi sınıfına karşı açılmış kirli bir savaş olduğunu ifade eden Beko, “Bu ölümler fıtrat değildir, kader değildir. önlenebilecek ölüme fıtrat denmez. Bu ölümler cinayettir. Daha fazla kar etmek için, daha fazla kazanmak için bilerek işlenmiş cinayetlerdir. Biz işçiler yaşamak için çalışırız. çocuklarımızı yaşatmak için çalışırız. Ama biz yaşamak ve yaşatmak için çıktığımız bu yolda ölüyoruz” dedi.
Beko’nun ardından yaptığı konuşmasında Konfederasyonumuz Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de “Bu ülkenin bir avuç muktediri, bir avuç efendisi için öldüklerini” söyledi. “Maden patronlarının, inşaat vurguncularının daha fazla karı için ölüyoruz. Sermayenin açgözlülüğü ve doymak bilmeyen ihtirası için ölüyoruz” diyen Köse, iktidarlar sahiplerine
“canımız kaç para eder?”
diye sordu. Köse ayrıca emekçiler üzerindeki baskılara dikkat çekerek, ortak mücadelenin önemine vurgu yaptı.
Miting sırasında sıklıkla “Yaşasın İşçilerin Birliği, Halkların Kardeşliği”, “Taşerona Köle Olmayacağız”, “Katil IŞİD İşbirlikçi AKP”, “Yaşasın Kobane Direnişi” sloganları atıldı.

2107 id=goster name=154dc516ab7836.jpg”>



2107 id=goster name=154dc516ae15bb.jpg”>



2107 id=goster name=154dc516b6027e.jpg”>



2107 id=goster name=154dc516b8bdac.jpg”>