İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BÜTÇESİNDEN HAKKIMIZI İSTİYORUZ. . .

271

İçişleri Bakanlığı’na Bağlı Birimlerde Büro Hizmeti Veren Emekçilerin İnsanca Yaşam Talepleri Dikkate Alınmalıdır. . .
17. 11. 2014 tarihinde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanılan İçişleri Bakanlığı bütçesi ile ilgili Ankara’da çankaya İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılarak İçişleri Bakanlığı’na bağlı birimlerde çalışan emekçilerin insanca yaşam talepleri dile getirilmiştir.
Aydın Şubemiz 17. 11. 2014 tarihinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak, Kocaeli ve Şanlıurfa Şubelerimiz ile Adıyaman İl Temsilcilimiz 18. 11. 2014 tarihinde sendika binasında basın toplantısı düzenleyerek taleplerimizi kamuoyuyla paylaşmışlardır.
Açıklamalarda; AKP iktidarının gerek Orta Vadeli Programı gerekse de 2015 Bütçesi hazırlanırken emekçilerin taleplerini görmezden geldiği, emekçilere dönük yeni saldırıları gündeme getirdiği vurgusu yapılmış, İçişleri Bakanlığı’na bağlı kamu hizmeti veren Valilik, Kaymakamlık, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü vb. birimlerinin çalışma koşullarının giderek daha da kötüleştiği, esnek, kuralsız çalışma ve mobbing uygulamalarının bu birimlerde çalışan emekçiler için çalışma hayatını her geçen gün daha çekilmez hale getirdiği belirtilmiştir.

Basın Açıklaması Metni İçin

Tıklayınız. . .

MERKEZ YÖNETİM KURULU