İMD’LERİN İŞ GÜVENCESİNİN BEDELİ: HER AY 430 TL.

263

Türkiye İş Kurumu’nda güvencesiz olarak istihdam edilen, İMD’lerin iş güvencesi talebi bahsi geçen kadroda görev yapan yaklaşık 4000 İMD’nin aylık ortalama 800 TL gelir kaybı yaşadıkları bir süreci de beraberinde getirmişti. Son olarak TBMM gündemine gelen Torba Yasada bu gelir kaybının telafi edileceği gündeme gelmiş, aylık ücret belirlenmesinde esas alınan tazminat oranları yükseltilmiş, ancak uygulamanın seyri Bakanlar Kurulu yetkisine bırakılmıştı.
DAĞ FARE DOĞURDU!
Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile binlerce iş ve meslek danışmanı kadrosunda görev yapan büro emekçisinin maaşlarına, aylık ortalama 360-370 TL tutarında artış yapılacağına ilişkin düzenleme yayınlanmış bulunmaktadır.
Adeta sus payı mantığı ile maaşlarda yapılan bu artış 4000 iş ve meslek danışmanında hayal kırıklığına neden olmuştur. İkramiyelerin, fazla mesai ücretlerinin, 2014 yılı enflasyon farklarının gasp edildiği 2015 yılı için %3+3 zam dayatması ile karşı karşıya olduğumuz bir süreçte, İMD’lerin aylık ortalama 430 TL gelir kaybı bu kadroda görev yapan büro emekçileri ile adeta alay etmektir.
Hâkim ve savcıların maaşlarına aylık 1. 155. TL artış yapan, akademik personelin maaşlarında iyileştirmeye giden siyasi iktidar İMD’lerin kazanılmış haklarını gasp ederek bu alandaki tutarsızlıklarına yeni bir örnek eklemiş bulunmaktadır.
AKP iktidarının bir bütün emekçilerin haklarını gasp etmeye dönük politikaları ortadadır. Bugün İMD’lerin gelir kayıpları, yarın bir bütün kamuda sıfır zam veya maaşların düşürülmesi yaklaşımlarının ipuçları olarak algılanmalıdır.
Kamu emekçilerinin önemli bir kısmı yoksulluk sınırı rakamlarının altında gelire sahipken, asgari ücretin brüt tutarı bile açlık sınırı rakamlarının altındadır. AKP’nin kamuda emekçileri bölen ve karşı karşıya getirmeyi amaçlayan siyasetine karşı ancak bütünlüklü bir mücadele anlayışı ile karşı koyabileceğimizden hareketle, insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek talebimize sıkı sıkı sarılmak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

MERKEZ YÖNETİM KURULU