KESK’Lİ KADINLARDAN AİLELERE ZİYARET

261

KESK ve bağlı sendika kadın yöneticilerinden oluşan heyet tarafından, Isparta’nın Yalvaç ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden Akşehir’li elma işçilerinin aileleri ziyaret edilmiştir.
7 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen ziyarete Genel Kadın Sekreterimiz Meryem çağ, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy,
Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, SES MYK Yöneticisi Aylin Akçay, Tüm Bel-Sen Genel örgütlenme Sekreteri Satı Burnucu çalı, Kadın Sekreteri Meliya Beysülen ve Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Sultan Saygılı katılmışlardır.
Ziyarette; “KESK li kadınlar olarak
toplumsal emeğin sahip olduğumuz en değerli şey olduğunun farkındayız. Bu yüzden emek alanında yaşanan her ölümün bütün değerlerimizi bizden almak için işleyen erkek
devlet ve sermaye işbirliğinde gerçekleştiğini biliyoruz. Biz kadınların artık yeni cinayet haberleri duymaya tahammülü yok. Madende yaşayabildiği sürece çalışan ama çocuklarının başını okşayacak vakti kalmayan, inşaatta çalışmak için hiç tanımadığı memleketlere giden, kendi toprakları işgal altında olduğundan başkalarının tarlalarında çalışan anneleri ve babaları sinsice katleden bu sistemde bizlere tek bir şey yapmak kalmıştır. O da direnmek. Her koşulda, her yerde bu sistemi kabullenmemek ve direnmek. .
KESK
hiçbir katliamın ve cinayetin yanında yer almayan onurlu insanların emek örgütüdür. Her gün yeni canlarımızı alarak büyüyen ekonomide isimlerimizi değil sayılarımızın ölçülmesine izin vermeyeceğiz. 19. yüzyılda madenlerde yaşanan toplu ölümleri, Bağcılar`da, Adıyaman`da ve Bursa`da katledilen kadın işçileri ve daha onlarca kaybımızı unutmuyor, unutturmuyoruz. Herkesi yaşanan katliamlara karşı ses çıkarmaya çağırıyor; Isparta`da katledilen işçilerin ailelerine baş sağlığı diliyor, yaralıların bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını umut ediyoruz. “
açıklaması yapıldı.