AKP’NİN BASKI POLİTİKALARINA DİRENECEĞİZ!

229

AKP iktidarının emekçilere yönelik saldırıları her düzeyde artarak devam etmektedir. Sendikamız da bu saldırılardan nasibini almaktadır. İşkolumuzda yer alan birçok kurumda, yönetici ve üyelerimize yönelik baskı, ceza, soruşturma, açığa alma ve sürgünler yaşanmaktadır.
Konu ile ilgili 16. 10. 2014 tarihinde Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenlenmiş, yaşanan gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmıştır.



Genel Başkanımız Fikret ASLAN’ın okuduğu açıklama aşağıdadır:
BASINA VE KAMUOYUNA
BASKILARA, SüRGüNLERE VE SORUŞTURMALARA KARŞI MüCADELEMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ!margin-:56. 1pt;

203px; Son günlerde ülkemizde ve bölgede yaşanan gelişmeler kaygılarımızı ve endişelerimizi giderek arttırmaktadır. Kobane’de yaşanan IŞİD vahşetine karşı yapılan eylemlerden dolayı birçok ilde ve ilçede sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş köşe başlarını tutan tanklar ülkemizde darbe dönemi görüntülerini akla getirmiştir.
Yaşanan olaylarda sivil çeteler polis gözetiminde halkın üzerine saldırmış ve olası linç girişimlerinin provaları yapılmıştır. Demokratik tepkilerini kullanan yurttaşlarımıza karşı karanlık, paramiliter, kontra güçlerin saldırıları sonrası 42 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve Bakanların açıklamaları gerilimi daha da tırmandırmıştır. Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’IN polisin yetkilerini genişleten bir yasal düzenlemenin TBMM’ye sunulması yönündeki açıklamaları hükümetçe talimat olarak algılanmış ve ilgili düzenleme TBMM’ye sevk edilmiştir.
Genel olarak yaşanan bu saldırıların dışında AKP iktidarının emekçilere yönelik saldırıları da her düzeyde artarak devam etmektedir. Sendikamız da bu saldırılardan nasibini almaktadır. İşkolumuzda yer alan birçok kurumda, yönetici ve üyelerimize yönelik baskı, ceza, soruşturma, açığa alma ve sürgünler yaşanmaktadır.
Bilindiği üzere 19 Şubat 2013 tarihinde konfederasyonumuza yönelik yapılan operasyonda 187 KESK üye ve yöneticisi gözaltına alınmış 72’si tutuklu olarak yargılanmıştır. Bu gözaltı ve tutuklamalar sonrasında Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığında doktor, hemşire, öğretmen olarak görev yapan tüm emekçiler görevlerine başlatıldıkları halde,
Maliye Bakanlığı’na bağlı birimlerde 8, İŞKUR’da 1, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nda 1 olmak üzere toplam 10 üyemiz görevlerine başlatılmamıştır.
Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapmış olduğumuz görüşmelerde bu hukuksuzluğa son verilerek üyelerimizin biran önce göreve başlatılması gerektiği kendilerine ifade edilmiştir. Bu girişimlerimiz neticesinde 2 Ekim 2014 tarihinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’na bağlı birimlerde görev yapan Şube Başkanımız Dursun DOĞAN, Şube Yöneticilerimiz Ejder ERBULAN, Sevim KAYHAN ve üyelerimiz Metin Erkan öZKAN ile Fikret PEKŞEN görevlerine başlatılmışlardır.
Ancak Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı birimlerinden, Seğmenler Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Fatma BORA KOçAŞ, Dikimevi Vergi Dairesi Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Abidin SIRMA, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı İşyeri Temsilcimiz Emre KESİKHALI, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü İşyeri Temsilcimiz Ulaş ERDURAN ve İstanbul Defterdarlığında üyemiz Filiz DOĞAN halen görevlerine başlatılmayarak cezalandırılmaları devam etmektedir.
AKP İKTİDARININ GEZİ PARANOYASI DEVAM EDİYOR!Gezi sürecinde en demokratik haklarını kullanan yönetici, temsilci ve üyelerimiz hakkında soruşturmalar başlatılmıştır. İzmir Adliyesinde çalışan Şube Başkanımız Selma ŞEN ve 6 temsilci ve üyemiz, Kocaeli Denetimli Serbestlik Bölgesinde görev yapan üyemiz Nesimi öNDEŞ gezi sürecinde yapılan iş bırakma eylemine, İstanbul Anadolu Adliyesi İşyeri Temsilcilerimizden Salih ALTUNGöK ise gezi eylemlerine katıldıkları için memuriyetten çıkarılma talebiyle Adalet Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmişlerdir.
Yine Ankara Adliyesinde görev yapan Ankara 2 Nolu Şube Sekreterimiz Civan YILDIRIM Polatlı Adliyesine, İstanbul Adliyesinde görev yapan üyemiz Ufuk GüNEŞ Eskişehir/Beylik adliyesine, Edirne Şube eski yöneticimiz ve Edirne Adliyesi işyeri temsilcimiz İncihan çAĞLAYAN İnebolu Adliyesine sürgün edilmiş sendikamızın girişimleri sonucunda tayini Kırklareli’ne yapılmıştır. Başta İstanbul ve Ankara Adliyesi olmak üzere sendikal faaliyetlerimize yönelik idari baskılar ve özel Güvenlik Birimlerinin sendikal çalışmalarımızı engelleyici tutumları devam etmektedir.
Emniyet güçlerinin toplumsal olaylara müdahale ederken yaşasın IŞİD sloganı attıkları, eylemcilere Rabia işareti yaptıkları bir süreçte kimi kamu kurumlarında resmi evrakların üzerinde IŞİD logosu kullanılabilmektedir. Bu kamu görevlileri ile ilgili her hangi bir idari ve yasal işlem yapmayan AKP iktidarı üyelerimizin sosyal medya paylaşımları üzerinden siyaset yaptıkları gerekçesi ile soruşturma açabilmektedirler. Son olarak geçmişte KESK MYK üyeliğimizi de yapmış olan İstanbul 2 Nolu Şube üyemiz Nevin KAPLAN hakkında da kişisel facebook hesabından yapmış olduğu paylaşımlardan yola çıkarak siyaset yaptığı gerekçesi ile hakkında soruşturma başlatılmıştır.
Yönetici, temsilci ve üyelerimize yönelik baskıların son bulmasını, açığa alınan üyelerimizin bir an önce görevlerine başlatılmalarını, sürgünlere son verilmesini ve sürgünde bulunan üyelerimizin eski görev yerlerine tayinlerinin yapılmasını, idari soruşturmaların durdurulmasını, sendikal faaliyetlerimizi engelleyici anti demokratik tutumlardan vazgeçilmesini talep ediyoruz.
AKP iktidarının bu çifte standartlı uygulamalarını kınıyor, Büro Emekçileri Sendikası olarak anti demokratik uygulamalara ve baskıcı politikalara karşı mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU