BEKLENEN OLDU!

202

Memur Sen ile AKP hükümeti arasında imzalanan ve kamu emekçilerinin maaşlarında net 123 TL artış öngören toplu sözleşme gereği, ocak ayında kamu emekçilerinin maaşlarında seyyanen 123 TL artış gerçekleşmiştir.
SATIŞ SöZLEŞMESİNİ KABUL ETMİYOR BüTçEDEN HAKKIMIZI İSTİYORUZ!
KESK bütünlüğünde toplu sözleşme sürecine dair dört yürüyüş kolu üzerinden yaptığımız Ankara eyleminden 19 Aralık 2013 tarihinde yaptığımız greve kadar toplu sözleşme sürecine tepki ve eleştirilerimizi ortaya koyduk.
Bu toplu sözleşmenin kamu emekçilerinin taleplerini yansıtmadığını bizzat Başbakan R. T. Erdoğan’ın talimatı üzerine Memur Sen Konfederasyonu tarafından imzalandığını kamuoyu ile paylaştık.
2014 YILINDA ENFLASYON FARKI YOK!
Toplu sözleşme sürecine dair yapmış olduğumuz en temel eleştirilerden birisi 2014 yılı için enflasyon oranı ne olursa olsun kamu emekçilerine enflasyon farkının verilmeyeceği konusu olmuştur. 2014 yılı ilk altı ay enflasyon oranı (TÜFE) % 5. 70 olarak açıklanmış bulunmaktadır. 2014 Ocak ayında kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan artış ise ortalama % 5. 64 olarak gerçekleşmişti. Daha yılın ilk altı ayı enflasyon oranına göre kamu emekçilerinin 2014 yılı maaş artışları enflasyon oranının altında kalmıştır. Geride daha altı aylık bir süreç olduğunu düşünecek olursak kamu emekçilerini çok daha vahim bir tablonun beklediği ortadadır. Yine kalan altı aylık sürede kamu emekçilerine enflasyon farkı verilmez ise 2015 yılında verilecek yüzde 3+3 lük artış ancak bu yılın enflasyon farkını karşılayabilecektir.
MEMUR SEN (AKP’NİN MEMUR KOLLARI) KAMU EMKEçİLERİNİN HAKLARI öNüNDE BARİKAT OLMAYA DEVAM EDİYOR!
Memur Sen bu gelişmeler üzerine yapılan eleştirileri AKP hükümetinin taktikleriyle aşmaya çalışmakta, bizi eleştirenler darbecilerdir, paralel medya v. b söylemlerle eleştirilerin üstünü örtmeye çalışmaktadır.
Başbakan R. T. Erdoğan’ı daha aday olmadan cumhurbaşkanı ilan eden zihniyetin haliyle daha önemli gündemleri olduğu ortadadır. Memur Sen camdan bir kale olduğunu AKP iktidarı değişirse tuz buz olacağını bildiği için AKP Memur Sen’in can simididir.
BüRO EMEKçİLERİ NE AKP’YE NE DE ONUN GüDüMüNDEKİ SENDİKALARA PAPUç BIRAKMAYARAK İNSANCA YAŞAM MüCADELESİNİ SüRDüRMEYE DEVAM EDECEKTİR!
BüRO EMEKçİLERİN AKP’NİN VE ONUN MEMUR KOLLARI GİBİ FAALİYET GöSTEREN MEMUR SEN’İN İKİYüZLü POLİTİKALARINI TEŞHİR ETMEYE VE
kckspan style=26px;15 TEMMUZDA YAPACAĞIMIZ İŞ BIRAKMA EYLEMİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ!
kckspan style=22px;kckspan style=color: 0000cd;ENFLASYON FARKLARI öDENSİN! HEMEN ŞİMDİ!