SİVAS KATLİAMINI UNUTTURMAYACAĞIZ!

208

SİVASTA KAYBETTİKLERİMİZİ KATLİAMIN 21. YILINDA öZLEMLE SEVGİYLE ANIYORUZ!2 Temmuz 1993 yılında 33 yurttaşımızın alkışlar ve sloganlar eşliğinde Madımak otelinin ateşi verilmesi sonucunda öldürüldüğü katliamın üzerinden 21 yıl geçmiş bulunmaktadır.
Bu süreç içerisinde katliamın gerçek sorumluları ortaya çıkarılamadığı gibi firari sanıklar için yargı zamanaşımı kararı bile verebilmiştir. Zamanaşımı kararı üzerine Başbakan R. T. Erdoğan’ın “Hayırlı uğurlu olsun” sözü halen hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Sivas davası sanıklarının avukatlarının birçoğu şu anda TBMM’de AKP milletvekilidir.
Sivas Katliamının 21. Yılında Katliamın Arkasındaki Zihniyet Hala İktidardaİşlenen suçlarda zamanaşımı kararı verilebilir ancak acının, öfkenin, hesap sormanın zamanaşımı olmaz. Sivas katliamı ile gerçek anlamda yüzleşmeden bu utanç ülkemizin üzerinde kara bir leke olarak kalmaya devam edecektir. Maraş katliamı ile, 12 Eylül askeri darbesi ile hesaplaşma yaşanmadığı için Sivas katliamı yaşanmıştır. Sivas katliamının hesabı sorulmadığı için Gazi, Roboski katliamları yaşanabilmiştir. Günümüzde Sivas’ın hesabını sormak AKP’nin mezhepçi politikalarına karşı direnmekten geçmektedir. Sivas’ın hesabını sormak gerçek bir laikliğin ülkemizde kurumsallaşması ile mümkün olacaktır.
Bölgemizde mezhepçi temelde geliştirilen ayrıştırmaların geldiği nokta bugün Suriye ve Irak’ta görülmektedir. IŞİD çetelerini para ve silahla besleyen AKP, ülkemizi de giderek benzer bir iklime doğru sürüklemektedir.

Sahte alevi açılımları ile değil alevi örgütlerinin talepleri üzerinden Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı güvence altına alınmalı, mezhepçi politikalar terk edilmelidir. Farklı inanç ve etnik kimliklerin farklılıklarının zenginlik olarak algılandığı eşitliğin, özgürlüğün ve kardeşliğin
ülkesini kurma mücadelesi Sivas katliamının hesabının sorulması mücadelesidir.
KARANLIĞA KARŞI EŞİT öZGüR DEMOKRATİK TüRKİYE!