POLİS ŞİDDETİ SONUCU BİR ÇOCUĞUMUZU DAHA KAYBETTİK!

263


İbrahim Aras’ı Katleden Zihniyet Gıdasını Faşizmden Almaktadır!Başbakan’ın “çocuk olması bizleri ilgilendirmez, gereği yapılır” sözünün üzerinden çok geçmeden, polisin kullandığı iddia edilen ve ses bombası olduğu belirtilen bir cismin başına isabet etmesi sonucu 15 yaşındaki İbrahim Aras yaşamını yitirmiştir. AKP’nin daha fazla iktidarda kalma pahasına ortalığı kan gölüne çevirme potansiyeli taşıması hepimizin can güvenliğini tehdit etmektedir.
Son yıllarda gelişen faşist yönelimlerden bağımsız olmayan tüm bu saldırı politikalarının ülkemizi nasıl bir cehenneme götüreceğinin en yakın örneği Ortadoğu’da yaşanırken, iktidarın demokratik hakların kullanımına karşı ısrarla şiddet uygulaması akıl ve izanla açıklanamaz hale gelmiştir. Kaldı ki, faşizm bir yanıyla da aklın ve sağduyunun yitirilmesidir.
çocukları sokak ortasında katleden bir sistemin hiçbir meşruiyeti yoktur, olamaz. Sorumluların açığa çıkarılmasını engellemek için basın üzerinden yapılan karartma operasyonları kesinlikle gerçeklerin üzerine örtemez, örtmeye gücü yetmez. Bu çabalar olsa olsa örgütlü ve planlı bir saldırı olduğuna işaret eder.
İbrahim Aras’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, polis şiddetini ve cinayeti kınıyoruz. Sorumlular açığa çıkarılıp yargılanıncaya ve saldırılar sona erdirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.
Yürütme Kurulu