GEZİDEN SOMA’YA – SOMA’DAN LİCE’YE BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN VE EMEĞİN KÖPRÜSÜNÜ HEP BİRLİKTE İNŞA EDELİM

239

AKP hükümeti demokrasi, barış, özgürlük ve kardeşlik isteyen her kesime yönelik saldırılarını artırarak sürdürmektedir. Tomaları, akrepleri halkın üzerine sürmekte, gaz veya kimyasal su kullanarak halkın demokratik tepkileri polisiye tedbirlerle bastırılmak istenmektedir. İşçilerin, emekçilerin hak alma mücadelesi, Kürt emekçilerin barış talepleri ve eşit yurttaşlık isteyen Alevilerin demokratik talepleri görmezden gelinmektedir.
Diyarbakır Lice’de günlerdir kalekol-karakol
yapımına karşı direnen halka yönelik gerçekleştirilen saldırıda ne yazık ki ilk bilgilere göre gerçek kurşunlarla iki kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi ise yaralanmıştır. Cenazelerini
almak ve yaralıların durumunu öğrenmek üzere hastane önüne giden halka da gaz bombalarıyla karşılık verilmiştir. Demokratik yöntemlerle tepkilerini ve taleplerini ifade eden insanlara silahlarla, gaz bombalarıyla müdahale edilmesi kabul edilemez.
Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümünün gündemde olduğu bu günlerde kalekol-karakol yapımına karşı barışı savunan halka yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyor ve sorumluların açığa çıkarılarak cezalandırılmasını istiyoruz.
Büro Emekçileri Sendikası olarak hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.


LİCE HALKI YALNIZ DEĞİLDİR!BARIŞ KAZANACAKYAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

MERKEZ YÖNETİM KURULU