MYK ÜYELERİMİZ, SOMA KATLİAMI İLE İLGİLİ SOMA’DA. . (30. 05. 2014)

210

Soma Katliamıyla ilgili olarak İzmir ve Manisa Şubelerimiz ile birlikte Manisa ve Soma ziyaretlerinin ikinci gönünde Soma’ya gidilmiştir.
Genel Sekreterimiz Davut BALIKçI, Genel örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Akın ŞİŞMAN, Manisa Şube Başkanımız Ali GöK, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz Ufuk DORUK, Ozan çEVİK ile İzmir Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz Kadri BAYDUR, Maile ARİç ve Musa SEVER’den oluşan heyet, öncelikle Soma Katliamında hayatını kaybeden 50 işçinin Soma Belediye Mezarlığındaki mezarlarını ziyaret ederek karanfil bırakmışlardır.
Ardından Soma Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği ziyaret edilerek Eğitim-Sen Baş Temsilcisi Ali Sait SüRüL ve Soma İçin Adalet Oluşumu sözcülerinden Mürsel üNDER ve Nerfiz Tuba ASLAN’dan Soma’daki son durum ve bundan sonra yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır.
Daha sonra DİSK/Dev Maden-Sen Temsilciliği ziyaret edilerek Soma katliamından kurtulan işçilerle buluşularak yaşanan süreçle ilgili bilgi alınmış ve karşılıklı dayanışma düşüncüleri ifade edilmiştir.
Son olarak iş kolumuzda bulunan Soma Vergi Dairesi ve Soma Adliyesi’nde yakınlarını kaybeden büro emekçileri ve diğer çalışanlar ziyaret edilerek başsağlığı dileğinde bulunulmuştur.