OHAL UYGULAMALARI SÜRÜYOR!

292

Soma’daki katliamı kınamak, sorumluların açığa çıkarılıp yargılanmalarını sağlamak, başta Konfederasyonumuz üye ve yöneticileri olmak üzere toplumsal muhalefete yönelik saldırıları ve hükümetin tutumunu protesto etmek için bugün (17 Mayıs 2014) tüm illerde kitlesel basın açıklamaları gerçekleştiriyoruz. Yarın da yapacağımız açıklamalara ilk saldırı Ankara Güven Park’ta gerçekleşti. Polis açıklamaya dahi izin vermeyerek gaz ve tomayla saldırarak kitleyi dağıttı. Bir saldırı da Kızılay’a gelmek isteyen Yatağan işçilerine yönelik gerçekleşmiş, işçilerin kamu emekçilerinin eylemine katılmasına izin verilmemiştir.
İçlerinde Genel Başkanımız, MYK üyelerimiz ve sendika MYK üyelerimizin de bulunduğu bazı arkadaşlarımız saldırılara rağmen dağılmayarak polis ablukası altında oturma eylemine başlamışlardır.
Saat 19. 25’de Genel Başkanımızın da içinde olduğu yöneticilerimize gaz sıkıp dağıtan polis Güven Park’a kimsenin girmesine izin vermiyor. Bu sırada Sendikamız EĞİTİM SEN Mali Sekreteri Abdullah KARAHAN ve TARIM ORKAM SEN MYK üyesi özkan YORGUN gözaltına alındı.
Saldırıları protesto ediyor, kınıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.
ülkemiz ve emekçiler bu OHAL uygulamalarını hak etmiyor ve bu baskılara mücadeleyi yükselterek karşılık vereceklerinden kimse kuşku duymamalıdır.