NE YAPARSANIZ YAPIN HALKIN SESİNİ KESEMEZSİNİZ!

284

Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitinginde ‘Şimdi mahkeme kararı çıktı. Twitter miwtter hepsinin kökünü kazıyacağız. ‘Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der’ hiç beni ilgilendirmiyor’ demesinin ardından gece saatlerinde Twitter’a erişim engellendi.
Bugüne kadar ana akım medya üzerinde kurduğu kontrol ve denetimle halkın özgür ve gerçek haber alma hakkının önüne geçen AKP hükümeti şimdi de sosyal medya iletişimini halkın kullanımına kapatıyor.
Haziran’dan bu yana yükselen toplumsal muhalefetle birlikte halkın haber almasında ve örgütlenmesinde önemli bir zemin haline gelen Twitter’a erişimin engellenmesi yönündeki girişimler, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bugün tüm kirli ilişki ağları ortaya dökülmüş hükümetin gerçeklere ve halkın kendilerine karşı yükselen tepkilerine olan tahammülsüzlüklerinin boyutunu ortaya koymaktadır.

21. yy’ın eşiğinde, bilginin zaman ve mekan sınırlarını aştığı bu dönemde, ülkenin tüm geleceğine tek başına karar vermeye kalkan bir diktatörün sosyal medya üzerinde kurduğu bu yasaklar yok hükmündedir.
Düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğüne saldırı niteliğindeki bu
çabalar nafiledir. Başbakan, sokakta ve işyerlerinde kendisine karşı büyüyen sesleri kesemediği gibi sosyal medyanın da sesini kesemeyecektir.
Yargı ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Erdoğan’ı değil, görev ve yetki aldıkları halkın haklarını korumalıdır. Unutulmamalıdır ki, kalıcı olan meşruluğu sona ermiş AKP değil, halkın kendisidir.