SENDİKAL FAALİYETLERE YÖNELİK BASKILARA SON VERİLMELİ, ÜYE VE YÖNETİCİLERİMİZ GÖREVLERİNE BAŞLATILMALIDIR!

287

19 Şubat 2013 tarihinde KESK ve bağlı sendikalara yönelik yapılan operasyon kapsamında 184 KESK üyesi gözaltına alınmış, aralarında Sendikamız üye ve yöneticisinin de bulunduğu toplam 72 kişi tutuklanmıştı.
Hukuk dışı bir şekilde gözaltına alınan, tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen üye ve yöneticilerimiz hiçbir dayanağı bulunmayan yargılamalar gerekçe gösterilerek görevlerinden uzaklaştırılmıştır.
Yine birçok yerde şube yöneticilerimiz, işyeri temsilcilerimiz sürgün edilmekte, keyfi uygulamalarla yerleri değiştirilmektedir. Son olarak Edirne Şube Yöneticimiz İncihan çAĞLAYAN Ereğli’ye, Ankara 2 Nolu Şube Yöneticimiz Civan YILDIRIM, Ankara”nın Polatlı İlçesine sürülmüşlerdir.
üye ve Şube Yöneticilerimizden Abidin SIRMA, Fatma BORA KOçAŞ, Dursun DOĞAN, Ejder BULAN, Metin Erkan öZKAN, Sevim Kayhan ATEŞ, Fikret PEKŞEN, Emre KESİKHALI ve Ulaş ERDURAN’ın bir an önce görevlerine başlatılmaları ve İncihan çAĞLAYAN ve Civan YILDIRIM”ın sürgün kararlarının durdurularak görev yerlerine iade edilmelidir.


Konu ile ilgili olarak bugün Sendikamız Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlenmiş ve örgütlenme ve sendikal haklarımızı engellemeye yönelik bu anti-demokratik uygulamalar kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Genel Sekreterimiz Serdal SAVAŞçI’nın okuduğu açıklama için

TIKLAYINIZ…