ALİ İSMAİL KORKMAZ İÇİN, ADALET İÇİN’

241

2 Haziran’da Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırı sonucunda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail KORKMAZ’ın duruşması bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.
Eskişehir’den Kayseri’ye taşınan Ali İsmail KORKMAZ’ın davasını izlemek üzere demokratik kitle örgütleri, siyasi parti temsilcileri, sendikalar, sanatçılar, yazarlar, Gezi Direnişinde katledilenlerin aileleri ve vatandaşların yer aldığı binlerce kişi Kayseri Adliyesi’nde bir araya geldiler.
14 saat süren davada; tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar veren mahkeme, davayı 12 Mayıs’a erteledi.
Ali İsmail Korkmaz Vicdan Platformu adına KESK Dönem Sözcüsü Kayseri Şube Başkanımız özdal YILDIRIM’ın
konuşması:


Selam olsun Haziran Direnişi’nde sokak sokak, barikat barikat direnerek ölü toprağını üzerinden atan milyonlara!
Selam olsun Haziran Direnişi’nde barikat önlerinde çarpışarak hayatınlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’a, Abdullah Cömert’e, Mehmet Ayvalıtaş’a, Ethem Sarısülük’e, Medeni Yıldırım’a, Ahmet Atakan’a, ve Hasan Ferit Gedik’e!
Selam olsun Haziran Direnişi’nde yaralananlara, gözünü yitirenlere!. . . Selam olsun Berkin Elvan’a!. . .
‘Onlar ümidin düşmanıdır sevgilim,
Akar suyun, meyve çağında ağacın,
Serpilip gelişen hayatın düşmanı,
çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına
çürüyen diş, dökülen et
Bir daha geri gelmemek üzere yıkılıp gidecekler
Ve elbette ki sevgilim elbette
Dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya
Dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle, işçi tulumuyla
bu güzelim memlekette hürriyet’

***

Ali İsmail Eskişehir’de 2 Haziran 2013 gecesi, gezi eylemine katıldıktan sonra gaz maskeli bir polis tarafından kovalandı.
Bir sokağa girdi. Sopa ve coplu 5-6 kişilik bir grup kafasına, sırtına, omzuna ve bacaklarına vurdular.
Henüz 19 yaşında gencecik bir fidanın, Ali İsmail Korkmaz’ın üzerine polis ve gerici sivillerin olduğu bir grup acımasızca saldırdı.
Saldırının ardından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne gidince “ifadeni ver öyle gel” yanıtını aldı. Ertesi gün gittiğinde yine aynı cevabı alan Ali karakol karakol dolaşarak ifade vermek zorunda bırakıldı. İfade sonrasında muayene olduğu Eskişehir Devlet Hastanesi Ali’yi beyin kanaması teşhisiyle Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti. 4 Haziran’da Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alınan Ali’nin bilinci ameliyat sonrası hiç açılmadı. 38 gün komada kaldı.
10 Temmuz 2013’de beyin kanamasından hayatını kaybetti.

***

Cemaat ve Erdoğan’ın iktidar kavgasından bizlere Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Hasan Ferit Gediklerin katledilmeyeceği, kentin ve doğanın talan edilmeyeceği eşit, özgür ve kardeşçe yaşayabileceğimiz bir ülke çıkmaz. Sömürü ve tahakkümden arındırılmış bir dünya ancak mücadele ile kurulur. Alilerin hesabı buralarda sorulur!
Kendi çocuklarının hırsızlıklarını örtbas etmek için 2000’den fazla polisi görevden alanlar, Sivas katliamı savunucularını vekil yaptı, Roboski katliamına “kusursuz operasyon” dedi, Gezi direnişinde 7 canımızı katlettiklerinde aynı polislerin yazdığı “destan”ı övdü. Hrant’ın katlinde devletin tüm suç şebekeleri ile cinayeti ortaklaşa işlediği ortada iken tek bir sorumlu bile yargılanmadı. Bu adalet oyununa tarihin hiçbir döneminde seyirci kalmadık, kalmayacağız!
Siz güzel insanları öldürerek
insanlığınızı öldürdünüz
İçinizde iyi ve güzele dair ne varsa onları öldürdünüz
Ve bunlar asla geri gelmeyecek sizlerde.

Ali İsmailler şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkların bağımsızlığı ve mutluluğu için savaşıyorlardı. Bize kimse bağımsızlık, eşitlik, adalet veremez. Bunu kendimiz, istemeyi bilmeliyiz, kendimiz almayı bilmeliyiz.
***

Bu onurlu yola canını koymuş, mücadele eden gençlere çapulcu diyenler, asıl çapulcu sizsiniz. Sizler din tüccarlığı yapıp rant kapılarını açarken, bizler, emeğin korunması mücadelesinin neferleri sizin karşınızda olmayı sürdüreceğiz.
Elerinde sopalarla akşam vakitlerinde direnişçi avına çıkanlardan, Ali’yi döve döve öldürenlerden, ellerine pala geçirip halka saldıranlardan, gaz fişeğini yere değil de Abdullah’ın başına hedef alanlardan, Ethem’i başından vuranlardan, bu düşmanlık ve kin duygusundan hesap soracağız.
Hepinizi Kayseri Ali İsmail Korkmaz Vicdan Platformu adına en içten duygularımla selamlıyor, katillerden hesap sorma kararlılığımızı bir defa daha belirtmek istiyorum. Ali İsmail Korkmaz davasının takipçisiyiz.
Ali İsmail KORKMAZ vicdandır. Vicdanına sahip çık!Ali İsmail KORKMAZVicdan Platformu Adınaözdal YILDIRIM


/


/


/


342px; /


387px; /


299px; /


734px; /


/