YOLSUZLUK SERBEST, PROTESTO YASAK!

240


167px; width: 250px; float: ; margin: 2px;”>
]KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla ‘Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz’ şiarıyla 11 Ocak 2014 tarihinde Ankara’da yapılan miting sonrasında Denizli’ye götürülen ve Şube binasına asılan ‘Tek Seçenek Halkın Kendi İktidarıdır’ başlıklı pankart, savcılık tarafından indirtilmiş ve Şube Yöneticilerimizin ifadelerine başvurulmuştur.

Sendika binamıza asılı olan pankarta yapılan müdahale, ileri demokrasi söylemini ağzından düşürmeyen AKP iktidarının gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir.

11 yıldır daha fazla yoksulluğun, sömürünün, baskının ve gericiliğin rejimini inşa eden AKP iktidarı 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluğunu örtbas etmek için her türlü yönteme başvurmakta, emek ve demokrasi güçlerini baskıyla, şiddetle susturmaya çalışmaktadır. Ancak unuttuğu bir şeyi hatırlatmak isteriz; biz bu yolsuzlukları, hırsızlıkları, talanı geçmiş iktidarlar döneminde de yaşadık. Toplumu sindirmek için aynı yöntemlere başvuran siyasi iktidarlar günü geldiğinde toplumdan gerekli cevabı almışlardır. AKP iktidarının da yolsuzluklarını üstünü kapatma çabalarının beyhude olduğu bilinmelidir.

Yapılan bu anti-demokratik uygulamayı kınıyor, her türlü baskılara, yıldırma politikalarına karşı sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.


MERKEZ YÖNETİM KURULU