15.01.2014 TARİHİNDE YAPACAĞIMIZ BORDRO YAKMA EYLEMİNİ KAMUOYUNA DUYURDUK

200

AKP Hükümetinin yolsuzluk, talan ve hırsızlık düzenine hayır demek ve toplu satış sözleşmesiyle verilen maaş zamlarını protesto etmek ve taleplerimizi bir kez daha ifade etmek için 15 Ocak 2014 Çarşamba günü ülke genelinde bordro yakılarak basın açıklamaları yapılacaktır.

Bugün sendikamız genel merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla 15 Ocak Çarşamba günü yapacağımız eylem kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Genel Sekreterimiz Serdar SAVAŞÇI’nın okuduğu açıklama:
‘center’
İNSANCA YAŞAM, DEMOKRATİK TÜRKİYE MÜCADELEMİZDEN GERİ DURMAYACAĞIZ…

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluklarının ortaya çıktığı bir süreçte Cemaat-AKP çatışması gündemi belirlemeye devam ediyor. 11 yıllık AKP iktidarında gayet iyi anlaşanlar aralarında menfaat çatışması ortaya çıkınca birbirlerinin kirli çamaşırlarını bir bir ortaya dökmeye başladılar.

19 Aralık’ta “Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz! Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz!’ teması ile yaptığımız 1 günlük uyarı grevinin talepleri ile tam da 17 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzluklar göz önüne alındığında taleplerimizde ne kadar haklı olduğumuzu da ortaya çıkarmış oldu.

Bir Tarafta Ayakkabı Kutuları İçinde Milyon Dolarlar Bir Tarafta Asgari Ücrette Çay Simit Hesabı!

Her yıl olduğu gibi bu yılda ülkemizde emekçiler ocak ayı itibariyle zamlı maaşlarına kavuşacaklar. Asgari ücretle çalışan bir işçi net olarak 803 TL olan ücretinin 846 TL’ye çıkmasının heyecanı ile ocak ayının sonunu beklerken, kamu emekçileri 2014 yılı için bir defaya mahsus olarak alacakları net 113 TL’yi yarın (15 Ocak) alacaklar!

Ülkenin kaynaklarını rantiyeye, savaşa peşkeş çekenler iş emekçilere gelince kaynakların kısıtlı olması v.b gerekçeleri pişkin bir şekilde çıkıp kamuoyuna anlatabilmektedirler. Daha da ironik olanı Başbakan’ın 4 kişilik bir ailenin yalnızca çay ve simit tüketerek yaşaması üzerinden asgari ücreti açıklamaya kalkması vahim bir durumdur, refah ölçütü olarak çay ve simit hesabı yapmak bu ülkenin emekçilerinin onurunu ayaklar altına almaktır.

Kamu emekçilerine verilen maaş artışı daha ellerine bile geçmeden yapılan zamlar ve vergi artışları ile geri alınırken siyasi iktidar 2013 yılı için enflasyon farkı vermemek için aralık ve kasım aylarında enflasyonu eksi çıkaracak kadar becerikli davranmasını bilmiştir.  2014 yılı için ise ne olur ne olmaz mantığı ile yandaş sendikası ile birlikte yaptığı toplu sözleşmede enflasyon farkını tamamen ortadan kaldırmıştır.

Bir tarafta ayakkabı kutuları içinde milyonlarca dolarlar, rüşvet, yolsuzluk, talan diğer tarafta emekçilere dayatılan sefalet ücreti, bir tarafta yaptıkları yolsuzlukların üstünü örtmek için her türlü yolu deneyen AKP, diğer tarafta bu pisliği emekçiler temizleyecek deyip 11 Ocak’ta Ankara’da bir araya gelen onbinlerce emekçinin olduğu bir ülkede kazanan emekçiler olacaktır.

Yarın Türkiye Genelinde Alanlardayız

Yarın ülke genelinde yapacağımız bordro yakma eylemleri ile bir kez daha AKP’ye tepkimizi ortaya koyacak ve insanca yaşam taleplerimizi hep birlikte haykıracağız! Bu yolsuzluk ve yoksulluk düzenine karşı eşit, özgür, laik ve demokratik Türkiye mücadelemizi yükselterek sürdürmeye devam edeceğiz.

Tüm emekçileri yarın yapacağımız bordro yakma eylemine destek vermeye çağırıyor, bir kez daha bu pisliği emekçiler temizleyecek diyoruz.


MERKEZ YÖNETİM KURULU