DİYARBAKIR İŞKUR İL MÜDÜRÜ SELAHATTİN BAYRAM GÖREVDEN ALINMALIDIR!

259


253px; width: 340px; float: ; margin-: 2px; margin-: 2px;”>
]İŞKUR’da yaşanan sorunlarla ilgili olarak 11 Aralık 2013 Çarşamba günü Sendikamız Genel Merkezinde basın toplantısı düzenlenmiştir.

Genel Başkanımız Ahmet KESİK okuduğu basın açıklamasında, kamu emekçilerinin ekonomik taleplerinin dışında yaşadığı sorunların, içinde bulunduğumuz dönemde daha da arttığını ifade ederek, fiziki koşulları yeterli olmayan binalarda hizmet üretilmeye çalışıldığı, çalışanların mobbing uygulamaları, keyfi yönetim, baskı, sürgün, performans uygulamaları ve soruşturmalarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Genel Başkanımız İstanbul ve en son Diyarbakır’da yaşanan olaylarla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan İş ve Meslek Danışmanları Şube Müdürü Ahmet Koç tarafından sürekli olarak mobbing uygulamalarına uğramaktadırlar. İstanbul’ da yapılan “Pratikte İş ve Meslek Danışmanlığı” eğitiminde bahsi geçen konuşmalar işin vahametini daha da ortaya koymaktadır.

İşte eğitim esnasında geçen konuşmalardan bazı örnekler:
[kck]p style=’margin-:49.65pt;’· 360 günde kabak bile yetişmez iken sizi yetiştirdiler,
[kck]p style=’margin-:49.65pt;’· Sizin kilonuz kaç para,
[kck]p style=’margin-:49.65pt;’· Sizi işsizken iş sahibi yaptık. Hepiniz 700 TL’ ye çalışıyordunuz halinize şükredin,
[kck]p style=’margin-:49.65pt;’· Pedagojik formasyonu gözünüzde büyütmeyin. Bu altı üstü çocuk eğitimi,
[kck]p style=’margin-:49.65pt;’· Sizi bir ayda kapının önüne koyacak dereceye getiririm v.b
[kck]p style=’margin-:49.65pt;’
Son olarak Diyarbakır’da yaşanan olay artık bardağı taşırmıştır!

Diyarbakır İş-Kur İl Müdürü Selahattin Bayram ilk olarak Müze Müdürlüğü’nde kurumca görevlendirilen 5 kişiyi “Toplum Yararına Çalışma Programı” kapsamında yasadışı olarak kendisine koruma olarak tahsis etmiştir. 6 Aralık günü mesai saatleri içerisinde görev yapmakta olan 4 çalışanımıza önce küfür ve tehditte bulunulmuş sonrasında ise beysbol sopaları ile bahsi geçen çalışanlarımıza fiili saldırıda bulunmuşlardır. Olayın üzerine içinde şube başkanımızın da bulunduğu bir heyet İl Müdürü ile görüşmeye gitmiş, bu görüşmede İl Müdürü Selahattin Bayram silah çıkarıp masanın üzerine koyarak benim korumaya ihtiyacım yok diyebilmiştir.

Beysbol sopalarının kamu kurumunda ne işi var! Bir müdür işyerine niçin silahla gelir. Büro Emekçileri Sendikası olarak bu soruların cevabını istiyoruz!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü’nü öncelikle Diyarbakır İl Müdürü Selahattin Bayram’ı görevinden almaya ve hakkında başlatılan idari soruşturmayı bir an önce sonuçlandırmaya davet ediyor, kurumda yaşanan mobbing uygulamalarının son bulmasını istiyoruz.”

Büro Emekçileri Sendikası olarak kamu emekçilerinin her türlü mağduriyetlerinde yanlarında olacağımızı, İŞKUR emekçilerinin insanca yaşam taleplerinin yanında meslek onurlarına da sahip çıkarak 19 Aralık’ta yapacağımız grevde bu uygulamalara en güzel cevabı vereceğini tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.


MERKEZ YÖNETİM KURULU