DİYARBAKIR İŞKUR İL MÜDÜRÜ?NE TEPKİLER SÜRÜYOR?

385


style=ctborder- 0px; border-style: solid; : 300px; margin-: 2px; margin-: 2px; float: ;ct /bykBugün Diyarbakır Şubemiz tarafından İŞKURda yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü önünden Bölge Çalışma Müdürlüğüne yürüyüş düzenlenerek basın açıklaması yapıldı.
 
Basın açıklaması İŞKUR İşyeri Temsilcimiz Hasan Taşkıran tarafından yapılmış olup, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının “Toplum Yararına Çalışma Programı” uygulamasının “güvencesiz” ve “geçici çözümler” sunduğunu ifade ederek, bu anlamda Türkiyede ki işsizlik sorununun daha da derinleştiğine dikkat çekti. Programın “Çalışan her işçinin sigorta priminden yapılan kesiti ile oluşan İşsizlik Sigortası Fonu” ile finanse edildiğine işaret eden Taşkıran, “Yurttaşların cebinde çıkan para ile iktidar sahipleri ve yandaşları yerlerini sağlamlaştırmaktadır. Programa katılan kişilerin seçiminde AKPnin söz sahibi olduğu, kurumlara yapılan dağılım bile parti yöneticileri tarafından belirlendiğini kamuoyu biliyor” dedi. 

İŞKUR İl Müdürlüğünün, Müze Müdürlüğünde kurumca görevlendirilen 5 kişinin 6 Aralık günü “Toplum Yararına Çalışma Program”ı kapsamında Diyarbakır İŞKUR tarafından kendilerine koruma olarak “Yasadışı” şekilde tahsis edildiğine dikkat çeken Taşkıran, “Bunun sonucu bu Özel güvenlik elemanı kurum içerisinde ve görev başında olan arkadaşımızı küfür ve tehdit sonrasında Toplum Yararına Çalışma Program elamanları 6 Aralıkta 4 emekçiyi beysbol sopaları ile darp etmiştir. Sendikamız olaya dahil olmuş ve konuyu yargıya taşıyarak arkadaşlarımızı yalnız bırakmamıştır. Gerek valilik gerek savcılık kanalı ile sorumlular hakkında gerekli mercilere bildirmiştir. İl Müdürü Selahattin Bayram, görevlinden kaynaklı ihmali ve suçunu örtbas etmek için sosyal medyada sendikamıza gerçek dışı ithamlarda bulunmuştur” dedi.
 
Taşkıran son olarak İŞKUR İl Müdürü Selahattin Bayramı mağdur edilen çalışma arkadaşları başta olmak üzere tüm emekçilerden özür dilemeye çağırdı.