SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN İLE YAPILAN GÖRÜŞMENİN BİLGİ NOTU…

271

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile 07.11.2013 tarihinde, Genel Başkanımız Ahmet Kesik, MYK üyelerimiz Özlem Yılmaz Yeşer,Metin Tatar, Meryem Çağ ve Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız İsmet Meydan ile Şube Yönetiminden Serpil Akpınar’ın katılımıyla görüşme yapılmıştır.

Yapılan görüşmede, Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilen 666 sayılı KHK’nin gerekçeli kararının 10.10.2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandığını, bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının ikramiyelerinin ödenmesinde herhangi bir engel olmadığı, ikramiyelerin ödenmemesinin bir hak gaspı olduğu, hemen ödenmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bu talebimize karşılık Kurum Başkanı, teşkilat yasasının da 666 sayılı KHK ile değiştiğini, bu nedenle ikramiyelerin yeniden ödenebilmesi için teşkilat yasasına yeniden madde eklenmesi gerektiğini, bu konunun kurumun yetkisinde olmadığını belirtmiş, ancak yasaya madde eklenmesi için çalışma yaptıklarını ve çabalarının devam ettiğini belirtmiştir.

Görüşmede, Sağlık sosyal güvenlik merkezlerinde ödenen ilave ek ödemenin bu merkezlerde çalışan tüm personele ayrımsız bir şekilde ödenmesi gerektiği tarafımızca ifade edilmiştir. Kurum Başkanı ise yapılan ilave ek ödemelerin yönetmeliğin usul ve esaslarına uygun olarak ödendiğini, bu nedenle bütün çalışanlara ödenmesinin mümkün olmadığını belirtmiştir.

Sendikamız tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ne aykırı bir şekilde yapılan atamalara ilişkin açmış olduğumuz davada, verilen yargı kararının görmezden gelinerek liyakat ve kariyer ilkeleri aranmaksızın merkez müdürlüklerine vekaleten atamaların devam ettiği, bu uygulamaların hakkaniyet ilkeleriyle bağdaşmadığını, vekaleten atamalardan vazgeçilerek boş olan kadrolar için sınav açılması gerektiği belirtilmiştir. Kurum Başkanı ise atamalarla ilgili olarak yargıda verilen yürütmeyi durdurma kararından bu yana asaleten atamanın yapılmadığını, görevde yükselme sınavını açabilmeleri için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği ile ilgili Devlet Personel Dairesi Başkanlığı Çerçeve Yönetmeliğinin beklendiğini ifade etmiştir.

Ayrıca, yukarıda belirtilen sorunların dışında diğer taleplerimize ilişkin ve illerin özgün taleplerini içeren yazılı dosya sunacağımız da belirtilmiştir.


MERKEZ YÖNETİM KURULU