YATAĞAN İŞÇİLERİ: EMEĞİMİZ, YARINLARIMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN YÜRÜYORUZ?

221

Günlerdir, demokratik eylemlerle, termik santral ve kömür sahalarının özelleştirme kapsamına alınmasına karşı mücadele eden ve direnen Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santral ve kömür işletmelerinde çalışan TES İŞ ve Maden İş üyesi işçilerin 7 Ekim?de Milas?tan başlattıkları yürüyüş bugün Ankara?ya ulaştı.
 
Demokratik kitle örgütleri ve sendikaların da destek verdiği yürüyüş, Sayıştay önünden başlayarak Meclise kadar sürdü. Yürüyüş sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı?nın önünde duran işçiler, bakanlığın politikalarını eleştiren konuşmalar yaparak baretlerini bakanlığın önüne bıraktılar.
 
TBMM Dikmen Kapısı önüne gelen işçiler polis barikatıyla karşılaştı. İşçilerin meclise girmek istemesi üzerine polis barikatı önünde kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra basın açıklaması gerçekleştirildi.
 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ctYatağan Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri için geçtiğimiz günlerde özelleştirme kararı alındı ve bu süreç işletiliyor. Çünkü bu özelleştirme ile sadece bu işletmelerdeki işçilerin değil yüzbinlerce esnaf, işçi, köylü, kamu çalışanı insanın canı yanacak. Ve dahası ülkemiz kaybedecek. Bizler sadece işçilerin değil bölgedeki on binlerce insanın ortak talebi olarak diyoruz ki gelin bu özelleştirme kararınızı yeniden değerlendirin. Bu işletmeleri özelleştirmeyin, kamu mallarını yok pahasına satmayın. Bu sese kulak verin, bugün canı yanacaklardan işletmeye, bölgesine, memleketine sahip çıkanlardan sadece 200 kişi geldi. Haklı seslerine kulak verilmezse yarın 2 bin kişi, sonra koca bir kent ardından bir bölge buraya gelecekct dedi.
 
Ardından, aralarından Tes-İş ve Maden-İş sendikaları Yatağan şube başkanlarının bulunduğu bir heyet meclise girip, siyasi partilerin grup başkan vekilleri ile görüştü.
 
?İşçiye kalkan eller kırılır?, ?Ölmek var, dönmek yok?, ?Gemileri yaktık geri dönüş yok?, ?Her yer Yatağan, her yer direniş? sloganları atan işçiler, özelleştirmenin iptali yönünde bir karar çıkmaması durumunda mücadelelerine devam edeceklerini belirterek dağıldılar.
 
kckimg ct0ct class=ctavatarct name=cthaberct src=cthttp://bes.org.tr/resimler/haber/15256c76d8660a.jpg” alt=”” “500” =”284″ />

kckimg ct0ct class=ctavatarct name=cthaberct src=cthttp://bes.org.tr/resimler/haber/15256c3802ab26.jpg” alt=”” “500” =”284″ />

kckimg ct0ct class=ctavatarct name=cthaberct src=cthttp://bes.org.tr/resimler/haber/15256c3939e145.jpg” alt=”” “500” =”284″ />

kckimg ct0ct class=ctavatarct name=cthaberct src=cthttp://bes.org.tr/resimler/haber/15256c3761a6a5.jpg” alt=”” “500” =”284″ />